Wie van de drie kan Hays betalen?

Logotype Hays Sinds vorige week barst het in Londen van de geruchten dat hr-dienstverlener Hays Plc. wordt overgenomen. Adecco zou – net als in 2008 – interesse hebben in de overname van het Britse recruitmentbedrijf, maar het zou niet tot een bod gekomen zijn, uit angst voor een tegenbod van Randstad. Om het gerucht compleet te maken: ook Manpower zou interesse hebben in Hays. Dat alles meldt de Financial Times (inlog).

Adecco, Manpower and Randstad have been repeatedly rumoured to be potential bidders for Hays ever since the group sold its logistics division in 2003. The main attraction would be Hays’s strength in Australia and the Asia-Pacific region, which last year provided 65 per cent of group operating profit.

Geen van de drie bedrijven heeft tot dusver op de geruchten gereageerd. De koers van Hays Plc. is sinds vorige week al wel tien procent in waarde gestegen. De marktwaarde van Hays bedraagt op dit moment GBP 1,5 miljard (ruim EUR 1,8 miljard). Met een overnamepremie kan een overname de koper al gauw meer dan GBP 2 miljard (EUR 2,4 miljard) zou kosten. Daar komt nog een schuldpositie van Hays van GBP 152 miljoen (EUR 183 miljoen) bij op.

Maar het is de vraag of de drie bedrijven zo veel geld voor het bedrijf overhebben? Ter vergelijking: Vedior kostte Randstad EUR 3,5 miljard. Het lijkt ons sterk dat het bedrijf nog eens twee jaar later tweederde van dat bedrag nog eens ophoest. Adecco hoestte nog geen jaar geleden nog USD 1,3 miljard (EUR 900 miljoen) op voor de MPS Group.

Geef een antwoord

2 Comments