Social recruiting event, een introotje

Roos van Vugt Vanmiddag versla ik het Social Recruiting event van Recruiters United via ‘instant’ blogging  (live blogging is sooo 2009). En dat betekent dat mijn vingertoppen aan het eind van de dag redelijk bloederig zullen zijn aangezien er een line up van 5 sprekers is. Eigenlijk zijn het meer sprekers want er zitten twee duo’s bij.

De middagvoorzitter is Roos van Vugt. Waardoor ik mij direct afvraag of zij wel fysiek aanwezig zal zijn of de middag virtueel aan elkaar gaat tweeten. Ik schat het laatste, maar misschien vangen we ook nog een glimp van haar op. Ik heb voor de zekerheid toch maar even een fotootje van Van Vugt bij dit artikel geplaatst. Dan weet iedereen tenminste we ze is als ze onverhoopt niet op komt dagen…

Keith Robinson De middag wordt geopend door de keynote van Keith Robinson. Geen onbekende in het Nederlandse online recruitment wereldje maar natuurlijk een onvervalste Brit. Een Engelse presentatie dus over social media en recruiters. Aangezien Robinson ver aan de verkeerde kant van de vijftig zit ga ik er gemakshalve vanuit dat hij een waarschuwend vingertje zal opsteken over alle hype rondom social media.

Kristian Esser | Floor Drees Vervolgens Kristian Esser en Floor Drees. Enig jeugdig(er) elan ter compensatie van de voorgaande spreker. Waarbij ongetwijfeld een positievere blik op de mogelijkheden van social media voor recruiting wordt gegeven. Esser is natuurlijk de man achter Mr.Harder en Mr.Seeder terwijl Drees, tja, wat moet ik daar nou van zeggen zonder van onbeschaamde (zelf)promotie te worden beschuldigd. Weet je wat, ik zeg niets… Maar ik durf te wedden dat beide sprekers zeer enthousiast zijn over sociale media.

Niels van der HeijdenNa dit duo is de vloer voor Niels van der Heijden, van de Koninklijke Marine. Ook daar heb ik een speciale band mee (met de Marine dus), aangezien mijn vader en broer onvervalste marinemensen waren. Gelukkig werd ik in het juiste jaar geboren om nooit in dienst te hoeven. Maar dit terzijde. Van der Heijden is volgens zijn LinkedIn profiel een Creatieve jonge online strateeg. Dat geloof ik graag, maar zijn online presence laat het nodige te wensen over, getuige bovenstaande baggerfoto…misschien dat dit een counterpoint presentatie voorspelt?

Monique Stegehuis | Ingrid Karelse Aansluitend nog een duo; dit keer Monique Stegehuis en Ingrid Karelse. Steghuis is werkzaam bij de Campaign Group als social media manager en Karelse bij Boskalis als recruiter. En daarmee schat ik in dat we een case van Boskalis over de inzet van social media te horen/zien krijgen. Net als Van der Heijden hebben beide dames beperkte aandacht voor hun online presence, getuige hun profielfoto’s op LinkedIn. Toch het social recruitment platform bij uitstek…

Davied van Berlo De uitsmijter is Davied van Berlo, initiatiefnemer van het netwerk Ambtenaar 2.0, blogger, schrijver en pleitbezorger van het “2.0 werken” binnen onze overheid. Ongetwijfeld een man met een lange adem dus. En humor, want dat “werken” is toch niet serieus bedoeld? Verder de karakteristieke hand onder de kin foto; waardoor je er meteen een stuk intelligenter uitziet. Dat belooft heel wat voor deze laatste bijdrage.

Afijn, dit is de line-up voor vanmiddag. Ik ben benieuwd. Wil je me vanmiddag spreken, ga dan op zoek naar een kalende homp klei achter een laptop. Vette kans dat ik het ben. Alleen, ik wil eigenlijk helemaal niet gestoord worden. Want instant bloggen is nog verdomde ingewikkeld! Tijdens de borrel ben ik wel uitstekend aanspreekbaar, zolang het maar niet over social recruiting gaat…

Geef een antwoord

6 Comments