Social recruiting (#SRE10): Davied van Berlo

Davied van Berlo De uitsmijter is Davied van Berlo, initiatiefnemer van het netwerk Ambtenaar 2.0, blogger, schrijver en pleitbezorger van het “2.0 werken” binnen onze overheid. En verdomd, Van Berlo zit strak in het pak maar begint met beide handen in de zakken. Een echte ambtenaar, en blijkbaar dus ook een echte ambtenaar 2.0. Er is nog altijd niets veranderd. Of toch wel?

Dit is eigenlijk een praktisch praatje over wat een community manager doet; in dit geval de community manager van Ambtenaar 2.0. Dat is natuurlijk heel interessant, maar het heeft niets te maken met social recruiting. Met andere woorden, ik ga mijn vingers rust gunnen. Waar is de wijn?

Geef een antwoord

2 Comments
 • Mark
  says:

  Het publiek vond zijn toespraak ook minder interessant, gezien de lacherige opmerkingen die ik om me heen hoorde tijdens zijn presentatie.
  Hoewel het voor een ambtenaar al heel wat is om te innoveren, vond ik dit de minste presentatie van allemaal. Zoals een echte ambtenaar betaamt, kan hij een half uur praten over iets dat in 5 minuten al volledig duidelijk was.

  Maar goed, hij heeft nog een geldpotje voor 1,5 jaar communitymanagement staan, dus daar moet je dan toch wat mee doen.

 • Marc Drees
  says:

  Een merkwaardig moment speelde zich af na de presentatie van Van Berlo. Hij kwam op me af, stelde zich niet voor maar vroeg of ik last had van tunnelvisie en liep weer weg zonder een antwoord af te wachten.
   
  Ik zal er maar vanuit moeten gaan dat zijn opmerking was ingegeven door bovenstaand stukje. Wat, voor diegenen die nog aanwezig waren, ongetwijfeld als een zeer milde verwoording van zijn presentatie zal worden gezien.  Maar waar de presentator zich blijkbaar zodanig tekort voelde gedaan dat hij de behoefte voelde om dat te uiten. Soms is een gigantische mismatch blijkbaar onduidelijk…