Monsterboard kan niet tellen? #MVJF10

Het is weer eens zo’n dag dat Monsterboard haar uiterste best doet om zoveel mogelijk fouten te maken. Naast de maandelijks terugkerende one-man freakshow die de Monster Employment Index is geworden, struikelde ik vandaag ook nog over de resultaten van de Monsterboard virtual job fair. Waarbij Monsterboard kennelijk grote moeite heeft met tellen:

Dit is een berichtje van de Monsterboard website:

image

En dit is een tweet van @monsternieuws:

image

Commentaar lijkt me in dit geval volstrekt overbodig… Maar is er nou niemand bij Monsterboard die even nadenkt voor ze iets de ether in slingeren?

Geef een antwoord

6 Comments
 • Marc Drees
  says:

  Het gaat niet om of Monsterboard al dan niet overdrijft; het gaat om het feit dat het bedrijf geen consistent beeld naar buiten kan brengen. Met andere woorden: er is geen regie. Dit is amateuristisch gerommel van de bovenste plank.

  • Marc Drees
   says:

   Wat ik veel knapper vind is dat Monsterboard werkzoekenden kan onderscheiden. Hoe doen ze dat nou weer? Via 6Sense?? En zouden ze mijn ettelijke bezoekjes daaruit hebben weten te filteren? Techniek staat toch voor niets tegenwoordig!
    
   Overigens; die 28.000 “werkzoekenden” zijn mogelijk het aantal bezoekers. Terwijl die 21.282 (wat is de statistische kans op drie keer het cijfer 2?) mogelijk het aantal unieke bezoekers is. Dus…

 • Michiel Cobben
  says:

  Volledig met Robert eens, het is slechts lichte overdrijving, dat mag. Ontsla alle recruiters die niet overdrijven en je hebt een zee aan vacatures over. Die dan weer vervuld moeten worden dooor … recruiters… ik dwaal af, excuus.
  Wie durft Monsterboard te vragen naar de echte cijfers en doet daarbij een beroep op hun verplichtingen als beursgenoteerd bedrijf om geen onzin rond te bazuinen?

 • robert
  says:

  Och de tweet zijn afgeronde getallen oid, de verschillen zijn redelijk marginaal..
  Bijna 8000= 7700   dan overdrijven ze maar 3% 🙂   

  Maar wat ik veel interessanter vind om te weten is of al die getallen wel kloppen, want links of rechtsom het zijn vele gesprekken, maar voor iets dat redelijk brak werkte komt dat toch zo onwaarschijnlijk op mij over….