RecruitmentMatters: nu met eigen iconen

RM_emoticon_verliefd Zoals regelmatige bezoekers ongetwijfeld hebben opgemerkt maak ik graag gebruik van iconen en andere afbeeldingen. Enerzijds bedoeld om een lijst van artikelen een beetje op te fleuren, anderzijds geven ze ook een hint naar de inhoud van een artikel.

Alleen; het is me al tijden een doorn in het oog dat die iconen een bij elkaar gegrabbeld rotzooitje is. En daarom heb ik besloten een eigen iconenset voor RecruitmentMatters te laten ontwikkelen. De directe aanleiding was de serie over de beste vacaturesite van 2010, waar ik het eerste unieke RecruitmentMatters icoon bij heb geplaatst.

Maar ik wilde ook voor de andere series (Vacaturesite top 10, Vacatures per regio, Top 5 vacaturesites, Vacatures per maand, etc.) een eigen gezicht. En ook daarvoor heb ik nu iconen beschikbaar waar ik bijzonder blij mee ben. Uitendelijk is het mijn bedoeling om voor zoveel mogelijk situaties specifieke iconen te hebben. Het verhoogt de herkenbaarheid en maakt de blog esthetisch meer een eenheid. De inhoud van de artikelen wordt er natuurlijk niet beter of minder van, maar het oog wil ook wat. In ieder geval mijn oog, maar ik hoop natuurlijk dat het ook voor de belangrijkste doelgroep, de bezoekers,  een positieve verandering is.

Hoe dan ook, hierbij een uitgebreide selectie van de tot op dit moment ontwikkelde iconen.

De beste/slechtste vacaturesite van Nederland
De beste vacaturesite:

beste_medaille_150x150

En de slechtste vacaturesite:

 slechtste__medaille_150x150

 

Vacaturesite top 10
Een dalend resultaat ten opzichte van de voorafgaande week:

 RM_top10_negatief

Een stijgend resultaat ten opzichte van voorafgaande week:

RM_top10_positief

Vacatures per regio
Een dalend resultaat ten opzichte van de voorafgaande week:

RM_regio_positief

Een dalend resultaat ten opzichte van de voorafgaande week:

RM_regio_negatief

Top 5 vacaturesites
Een stijgend resultaat ten opzichte van de voorafgaande week:

RM_grote5_positief

Een dalend resultaat ten opzichte van de voorafgaande week:

RM_grote5_negatief

Vacatures per maand
Dit is een set aan emoticons die ik natuurlijk ook in andere situaties prima zal kunnen gebruiken.

RM_emoticon_lol

RM_emoticon_huilen 

RM_emoticon_verbaasd

 RM_emoticon_dood

En nog veel meer…

De maker van al dit fraais is Wouter Ramaker, een jonge grafisch ontwerper en illustrator die als Neverblink de wereld wil veroveren. En wat mij betreft daarin mag slagen, maar pas nadat hij klaar is met de iconen voor RecruitmentMatters. Anders kan ik hem niet meer betalen…

Geef een antwoord

7 Comments