Joepie, een Twitter Account

Joepie, vanaf vandaag heb ik een Twitter Account. Waarom? Vanwege een nieuwe A.I. rol!  In Europa & Midden Oosten mensen zoeken voor een Amerikaanse Business Intelligence organisatie. Nieuw netwerk dus, vooral in allerlei buitenlanden. Searchers, Sourcers, Recruiters etc. Waar ik eerder vooral B2C bezig was met searchen naar technische ICT-ers, die nauwelijks via dit medium te vinden zijn (en al helemaal niet op “kom bij ons Recruiters” zitten te wachten), nu dan de inzet van Twitter voor B2B netwerk in landen als Turkije, Israel & Rusland. Op eigen naam deze keer, waar ik via RecruitDance al enige tijd mee doe aan de diaree van links, weetjes en feitjes…

Doelstelling is om te komen tot een select gezelschap van Searchers, Sourcers & Headhunters, die mij kan ondersteunen om van de a.i. rol een zo groot mogelijk succes te maken. 75 vacatures op senior niveau en dat in allerlei verschillende landen, te beginnen met een Country Manager in Rusland en een Benelux Partner Marketing Manager. Een flinke casus. Twitter zal ik gebruiken voor announcements & de link van nieuwe vacatures.  De jobs staan als blog gepost op mijn LinkedIn profiel. Ook voor vragen zal ik Twitter gebruiken. De best bezochte vacaturesite voor Sales functies in Rusland? Alle vacatures zijn ingetaked met de  manager en vanwege de a.i. rol zit ik dicht op het vuur daar waar het de interne afhandeling betreft.

Grote vraag dus of dit gaat werken. Nu ik daar toch sta, ben ik gelijk wat internationele kennissen aan het followen. Moet alleen even wennen aan die meer dan 40 tweets per dag van sommigen en van die  “kijk mij eens slim zijn, weer een Social Media nieuwtje in Swaziland gevonden” berichtjes. Oef… Dan heb heb ik het nog niet over de stroom van Jiskefet achtige filmpjes.

Grote nummers zeggen mij ook weinig. Harald Agterhuis is een jeugdvriend van mij, Gordon een tegenwoordig maatje. Twitteraars vanaf het begin. Jacco en ik zijn Recruitment vrienden van het eerste uur. Die kan ik benaderen als ik aantallen nodig heb. Verder moet ik gewoon leveren en staat er druk op de aanname. De manager zit nu in Rusland. Het zou leuk zijn als hij morgen al een interview heeft.

Wie hier aan mee wil doen kan mij vinden op ravanelburg. Via Social Media knallen op 75 profielen in de EMEA? Dan heel benieuwd naar wie jij bent!

Geef een antwoord