De grote vijf: aantallen vacatures

Grote vijf | PositiefWederom een positieve week, hoewel dit vrijwel volledig op het conto van Werk.nl kan worden bijgeschreven. De andere vacaturesite kwamen nauwelijks van hun plaats in de afgelopen week; wat op zich verrassend is te noemen.

Tenslotte is in de post-vakantie periode er sprake van een duidelijke groei van het vacaturevolume. Als de grote vacaturesites hier niet van weten te profiteren is dat niet alleen verrassend, maar ook nog eens verontrustend. Althans, voor die grote vacaturesites…

Voor de afgelopen week zijn dit de resultaten:

image

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft. De kolom JobFeed is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.

Werk.nl stijgt met 1.500 vacatures en Nationale Vacaturebank stijgt een heel klein beetje. En dat was het wel. De overige sites zakken minimaal in. Overall is er dus een winst te noteren, maar deze komt uitsluitend op het conto van Werk.nl.

De overige cijfers
Zo zien de aantallen nieuwe vacatures per week er op dit moment uit voor de grote vijf:

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Alle sites, met uitzondering van Nationale Vacatuebank, laten toch wel een opgaande lijn in het aantal vacatures zien. Maar dat is blijkbaar niet voldoende om het tij te keren en een opgaande lijn voor het totale volume aan vacatures te tonen.

Tevens de grafiek van het vacaturevolume volgens JobFeed:

Vacaturevolume op basis van JobFeed, laatste 52 weken

Vacaturevolume op basis van JobFeed, laatste 52 weken

Nou, een zeer gevarieerd beeld. Werk.nl stijgt nadrukkelijk, Nationale Vacaturebank en Vacaturekrant stijgen wel maar daarvoor heb je een vergrootglas nodig. Monsterboard en JobTrack dalen nog altijd. Een daling die nu al geruime tijd aan de gang is bij beide partijen.

Geef een antwoord

1 Comment
  • Audrey
    says:

    hoe kan werk.nl nou op 1 staan?
    het is een gratis vuilnisplaats en een plek waar ongecontroleerd ‘fictieve’ bedrijven vacatures mogen/kunnen plaatsen.