Gen Y – Stagiaire – Final Chapter…..

Goedemorgen!

Mijn naam is Inge de Bruin en ik ben opzoek naar een afstudeerstage. Als het goed is heb ik vorige week via stageplaza op één van úw adertenties gereageerd. Kent u het verhaal nog? Eventueel hier terug te lezen. Wie is dit Gen Y prototype? Hoe is het afgelopen? Bestaat deze wel, of is het een gecreëerd iemand? Is er nog meer over te vertellen? Wat doet zij of hij? Is ze al begonnen met de stage?  Is het echt Inge de Bruin of………

“Hoe is het met onze stagiaire”, vraag ik aan Gijs. “Helaas, ze is pas per februari ’11 beschikbaar.”  Oh.. wat jammer. Heb je een CV? Nee, maar wel een link naar een site. Stuur eens door, ben wel benieuwd. Mijn bek viel open! Nice. Haar blogs gelijk gelezen. Tranen in mijn ogen! En wat nu. Geen stage kunnen vinden? Hoe bestaat dat. Parels als deze vind je zelden. Ik stuur haar  een mail:

Hi Kelly,

Heb je al een stage? Heb een nieuwtje voor, wellicht zo een carrière boost voor je, dat het uitwerken daarvan misschien al een stage op zich is…… Heb een blog geschreven over onze email correspondentie in relatie met jou als Gen Y prototype. 1100 views. Jouw details eronder en je carrière ligt open. Zin in?

Ze reageert: Heey, Ik geloof niet dat ik helemaal snap wat je bedoelt? Een blog geschreven over mij als GEN Y? Wat bedoel je precies?

Bel mij even. Makkelijker uitleggen. Bereid je voor op iets “groots”. Trekt  je server dat?

Heey, Heb je even gegoogled! Nog steeds geen idee wat een gen-Y is, maar verder, cool :D. Weet nog steeds niet helemaal zeker wat je nu precies van me verwacht of wil, maar ik ben zeker geïnteresseerd. Ik zit nu op school en ben niet in de gelegenheid om te bellen. Ben vandaag ook pas laat klaar. Maandag kan ik tussen de bedrijven door contact met je opnemen. Tussen kwart over twaalf en kwart voor drie? Schikt dat?

Recruitment, mijn vak, kent een heel sterk Marketing karakter. De nieuwe generatie wordt Gen Y genoemd. Marketeers moeten dus communiceren met deze doelgroep. Wij hadden onze mail wisseling en jij bent eigenlijk alles wat Gen Y typeert. Vraag dus of je, alsnog, de hoofdrol wil opeisen.

Heey.. haha natuurlijk. Heel erg benieuwd! Bring it on!  

So heey, here she is…… Kelly van der Toorn

En ze zoekt nog een stage!

Geef een antwoord

3 Comments