Bestuursshuffle bij Hays

Logotype Hays Het Britse recruitmentconcern Hays waarover sinds vorige week overnamegeruchten de ronde doen, heeft vandaag de eigen organisatie opgeschud. De directeur Groot-Brittannië en Ierland, Tim Cook, wordt vanaf volgende maand vervangen door een volslagen outsider.

Het is een alleszins vreemde transfer. De outsider die zich nu Managing Director UK & Ireland mag noemen, heet Royston Hoggarth en komt van British Telecom. Daar was hij minder dan een jaar lang verantwoordelijk de slecht presterende IT-divisie van dat bedrijf – reden voor de board van dat bedrijf om hem vorig jaar zomer te ontslaan. Hoggarth krijgt bij Hays een loodzware functie – de Britse en Ierse markt zijn goed voor 44 procent van de netto-omzet.

Zou het iets te maken hebben met een mogelijke overname van Hays?

Hoggarth’s voorganger Tim Cook wordt intern doorgeschoven naar een post als Head of Business Innovation.

Eerder al, in juli, verving het bedrijf zijn Chairman – een Britse variant van de president-commissaris, lid van het dagelijks bestuur en formeel machtiger dan de CEO. Bob Lawson vertrok na drie termijnen als Chairman en Alan Thomson volgde hem op.

Geef een antwoord

1 Comment