Pimp my RIDE

Het is bijna weer zover 25 november, gaan we weer met zijn allen los op de Recruitment Indutsry Dance Event ( RIDE ). Het event om eens niet over social media te ouwe hoeren, maar gewoon net als vroeger te borrelen, te netwerken en niet te vergeten te dansen.

Nou heb ik de RIDE altijd een ontzettend leuk initiatief gevonden en eigenlijk zoveel leuker dan al die andere recruitment congresjes, bijeenkomsten en carierre beurzen. Dit jaar hebben de twee belhamels, Gijs en Rob, die het organiseren een leuke aanvulling. Ze hebben dit mooie event gepimpt, te weten met The Ride Award. 

The Ride Award is een soort van Oscars voor de recruitment industrie, De categorieën vind ik zelf hilarisch. Het beste Recruitment award event van het jaar. De genomineerde waar je uit kan kiezen zijn o.a. De verkiezing van de meest invloedrijke werver en je kan zelfs stemmen op Recruiter van het Jaar van Recruiters United. Dit event is geen eens gehouden dit jaar, ik denk echter dat dit als een soort aanmoedigingsprijs ertussen staat, dat ze volgend jaar gewoon weer van de partij zijn. Ik ben het wel eens met de organisatoren, het was de eerste en de enige echte recruitment prijs. Ik zeg dit alleen omdat als ik mij positief uitlaat hierover Ton Rodenburg wellicht met me wil dansen op de RIDE, wellicht zelfs slowen. Je kan zelf ook een event invullen. Uiteraard hoop ik dat niet te veel mensen the RIDE Award invullen bij het open vakje, blijft natuurlijk gênant om eerste te worden op je eigen event.  

Verkiezing van het hoogtepunt van het jaar, zal weer de website van Deloitte worden. De categorie meest veel belovende recruitment initiatief, ik weet niet wie dat zou kunnen worden, shake your job zit ertussen. Een hele mooie applicatie ook al dacht ik de eerste keer toen ik de naam hoorde, dat het mobiel solliciteren was voor mensen met Parkinson.

Daarnaast is er een categorie best dressed recruiter. In deze categorie ben ik geheel niet objectief en heb ik mijn stem reeds uitgebracht. Het is in ieder geval niet Jeroen Kneppers, mijn inziens kleed prins Willem Alexander zich zelfs beter, maar ja Kaki is ook een kleur.

En dan komt de klapper ook de beste recruitment blogger. Genomineerde de heer Rijnders, een jongen die ik niet ken, onze zuurblogger Marc Drees en ja…..je voelt de spanning opbouwen….. Martijn Smit.  Ik las het….de tranen kwamen op, de emotie, de euforie, de pure ontlading, daar doen we het allemaal voor.  Eindelijk weet ik hoe Jacco Valkenburg zich voelt.

Met pure emotie belde ik Marc Drees op, om hem te feliciteren, niet alleen met zijn nominatie, maar ook met het feit dat één van zijn eigen bloggers ook genomineerd was. Vervolgens vertelde hij mij dat hij op Rijnders had gestemd, vooral omdat deze wel in staat is om foutloos Nederlands te schrijven.  Het gevoel van euforie werd weggeveegd als een wetsvoorstel van de Partij van de Dieren. Als zelfs mijn eigen vader figuur niet op mij stemt, is het wel erg triest, wellicht terecht. Kijkend naar de bloggers in het rijtje vraag ik mij wel af wie ook al weer echt recruiter was ?

Ik zeg bestel die kaartjes op www.recruitmentdance.nl , kom ook dansen en dan zullen we wel zien wie de gelukkigen zijn. Marc heeft in ieder geval aan mij gevraagd zijn acceptance speech te schrijven, omdat hij graag wat gevats wil zeggen, en die spel fouten hoor je niet als je het uitspreekt. Het hoogtepunt van de avond word in iedergeval niet clown Bassie, maar mijn slow dansje met Ton.

@Martijnrecruit

Geef een antwoord

15 Comments
 • Dennis Huijzers
  says:

  De Rambo van de Nederlandse recruitment, De Swarzenegger van wervend Nederland, de Ron Jeremy van het kandidatenbestand en de BA Baracus van arbeidsmarktcommunicatie. Martijn Smit.
  Martijn zijn verhalen zijn gevat, scherp en grappig en hij heeft meer traffic op zijn stukjes dan Amazon.com op hun hele site in een jaar.  Misschien wat overdreven maar de traffic van jullie stukjes kan echt drie keer in de dat van hem.
  Geen van de genomineerden, behalve Martijn Smit, zit zelf nog in  recruitment op een directe wijze. Jullie verhaaltjes(de een nog saaier dan de ander) staan gewoon te ver van de praktijk. Martijn werft zelf nog actief en maakt dus ook echt iets mee om over te schrijven. Jullie moeten heel erg veel verhalen van derden hebben of laten jullie stiekem je stukjes door echte recruiters schrijven?
  Van Marc Drees begrijp ik nu wel beter waarom hij mij ook niet laat schrijven voor RM(en bijvoorbeeld Jelle den Dunnen wel). Hij gaf aan dat het geen YOEP advertentiekanaal moest worden, maar nu blijkt dus gewoon dat hij zijn plaats bij de genomineerde niet aan mij wilde afstaan. Beetje jammer dit Marc.
  Het zou ronduit belachelijk zijn als hij de prijs niet zo krijgen, iemand die zoveel schrijft en zoveel verhalen heeft rechtstreeks uit het recruitment vak verdient het gewoon om te winnen!
  En daarom alvast een prachtige song voor de verliezers….
  http://www.youtube.com/watch?v=rY0WxgSXdEE

  En speciaal voor Martijn alvast deze winnaars song….
  http://www.youtube.com/watch?v=ssqOJ0s71S0

  • Marc Drees
   says:

   Nu heeft Martijn enige traffic op zijn artikelen, maar in het algemeen valt het bitter tegen. Ik had er in ieder geval meer van verwacht. Aangezien hij echter meerdere handicaps heeft (waaronder een zware dyslexie alsmede een nog zwaarder hoofd) kan ik het niet over mijn hart verkijgen hem van RecruitmentMatters te verwijderen. Ik ben bang dat het hem teveel zou worden.
    
   Daarnaast zal ik vanzelfsprekend te vuur en te zwaard mijn kansen op nominaties van welke soort dan ook verdedigen. Want om met Dr. Klavan te spreken: Ik word genoemd! En om nou mijn nominatie aan een stelletje players van YOEP af te staan, gaat natuurlijk veel te ver.
    
   Martijn mag helaas de prijs niet winnen; tenzij hij zijn geloofwaardigheid (of wat daarvan rest) wenst te verliezen. Er zijn teveel lijntjes die Martijn met RIDE verbinden.
    
   Maar om het goed te maken zal ik een speciale RM prijs in het leven roepen voor meervoudig gehandicapte, grofgebekte 3rd party recruiters die bloggen over hun ‘vak’. Ik denk dat Martijn in dit geval een heel goede kans maakt. Tenzij jij natuurlijk ook gaat bloggen; hoewel dit zoals bekend niet op dit fraaie weblog kan gebeuren…

 • Martijn Smit
  says:

  @Marc

  Iedereen die twee woorden achter elkaar kan zetten heeft wel eens voor jou geschreven. Dus dan valt ongeveer de halve recruitment wereld af. Zelfs Jelle heeft een artikel op Recruitment Matters mogen plaatsen en laten we allemaal eerlijk zijn, een literair hoogtepunt was dat niet.

  En dat Recruitment Matters de Werf& niet is dat weten we allemaal. Dat is een topblad en de eerste van zijn soort. O…daar heb ik op de cover van gestaan, dus daar kan ik ook al geen prijsjes winnen als ik jouw nitwit hersenspinsels moet geloven.

  Ach man, het blijft apppels met Peer(en) vergelijken

  • Jelle den Dunnen
   says:

   Het ging over het WK, het was ook niet bedoeld als literair hoogtepunt 😛

   En op wiens aanraden ging ik ook alweer bloggen op RM.nl? Oja, dat was jijzelf, Smit.. 😛

   Afijn, heb zin in RIDE 2010.

   Gr

   Mini-me

 • xxxMooiNiet
  says:

  Wat is nu eigenlijk het verschil met het Boekenbal? Veel alcohol, rode loper en wellicht en een handjevol on the spot crea woordkunstenaars… Als ik vorig jaar de uitnooiing had geaccepteerd, was ik je veel eerder tegen gekomen…(logica van een blondje)

 • Marc Drees
  says:

  Rijnders recruiteert natuurlijk ook, technisch gesproken. En wie zegt dat alleen recruiters over online recruitment kunnen bloggen? In redelijk foutloos Nederlands wel te verstaan.
   
  Voor de goede orde, ik heb Martijn niet gevraagd mijn acceptance speech te schrijven; dat kan ik heel goed zelf… Maar zover zal het niet komen. Want  Rob van Elburg blogt ook op RecruitmentMatters. Een  eventuele uitverkiezing zou direct de verdenking van doorgestoken kaart met zich meebrengen. En RecruitmentMatters is natuurlijk Werf& niet…
   
  Aangezien vliegen beter te vangen zijn met poep dan azijn ga ik er vanuit dat ik als ‘zuurblogger’ geen enkele kans maak. Mocht onverhoopt blijken dat de meeste stemmen op mij worden uitgebracht dan kan ik nu reeds aan de organisatoren laten weten dat ik de prijs niet kan accepteren. Zelfs als dit zou betekenen dat de Bassie Ballonhoofd van recruitment er met deze felbegeerde trofee vandoor zou gaan. Of wacht… dat kan evenmin. Maar… dan kan Bas van de Haterd deze prijs ook al niet in de wacht slepen, want hij heeft vroeger op RecruitmentMatters geschreven. En we moeten natuurlijk zelfs een vermoeden van vriendjespolitiek zien te vermijden.
   
  Het moge daarom duidelijk zijn; er is een onvermijdelijke winnaar. De RIDE award voor de beste blogger gaat naar de man achter HRlog, Michel Rijnders. Maar… waarom is Peer eigenlijk niet genomineerd? Of Marco Hendrikse? Of… (god verhoede) Jacco Valkenburg? Afijn. Er is voldoende en zelfs een slechte keus! Breng uw stem uit en kies de beste recruitment blogger. Of doe gewoon iets zinnigers met uw tijd. Dat is waarschijnlijk nog de beste keuze…