StepStone; wisseling van de wacht

Binnenkort vertrekt Gijs Bos naar groenere oorden, dus had ik weinig tijd om hem van een stuk laatste bagage te voorzien: de aaiPet. Tenslotte had hij deze eerlijk verdiend met zijn bijdrage op RecruitmentMatters over dit wonderbaarlijk fraaie apparaat.

Omdat het bruisende hoofdkantoor van StepStone Nederland in Leiden is gehuisvest (op een voor een bioloog historische locatie) was het natuurlijk het leukste om onaangenkondigd binnen te vallen. Waarbij ik met mijn neus in de boter viel want de opvolger van Bos, Piet Derriks, was op dat moment ook in het pand.

En dat leverde een bijzonder gezellig samenzijn op waarbij om volstrekt onverklaarbare redenen de vacaturesite onderwerp van gesprek werd. Hardcore salesman Bos deelde de Nederlandse wereld op in vier relevante vacaturesites en de rest. En die vier relevante sites zijn: Nationale Vacaturebank, Monsterboard, JobTrack en StepStone. De rest is, nou ja, alle andere sites. Inclusief Werk.nl. Het zij hem vergeven, Bos gaat bijna op wereldreis.

Verder vertelde Derriks over zijn jaren bij The Network; het samenwerkingsverband van ‘lokale’ vacaturesites als tegenwicht voor het wereldwijd opererende Monster. Een onderdeel waar ik nooit bij stil heb gestaan maar die voor de participanten in The Network als zeer waardevol wordt ervaren is de kennisdeling. Natuurlijk komt omzet op de eerste plaats, maar omdat de participerende sites niet in elkaars vaarwater zitten is er sprake van een relatief grote uitwisseling van informatie. Waarmee alle participanten hun voordeel kunnen doen. Kijk, dat is nog eens een goede zaak!

Als laatste ook nog even een tipje van de sluier, binnenkort schijnt er iets te melden te zijn met betrekking tot de StepStone iPhone app. Ik weet verder ook niets, want zelfs in zijn laatste dagen wordt Bos niet loslippig. Verdomde jammer. Maar we zullen het binnenkort wel zien, en anders bel ik stiekem Derriks even op. Wie weet…

Overigens bleek het hoofd van Bos niet optimaal geschikt voor de aaiPet. Het zou me daarom niets verbazen als het als het binnen StepStone Nederland als wisseltrofee wordt ingezet. En laten we eerlijk zijn, wie wil deze pet nou niet dragen?

Geef een antwoord

1 Comment