The Stock Sonar: leuk voor beursbengels

Logotype The Stock Sonar The Stock Sonar is een bijzonder interessante site voor mensen die geinteresseerd zijn in beursgenoteerde bedrijven (in de VS), de ontwikkeling van de beurskoers en de mogelijke invloed van media-berichten op die beurskoers. En ik ben zo’n mens.

Helaas maakt The Stock Sonar er een te bombastisch verhaal van; want het is geen decision support tool:

The ultimate decision support tool for traders and investors, The Stock Sonar provides a one-glance quantified assessment of the financial, news and social media sentiment relevant to your trading decisions.

Maar het is wel een heel aardige discovery tool; waarbij in een eenvoudig overzicht een poging wordt gedaan om de beurskoers, het media-sentiment en de mogelijke impact van dat sentiment op de beurskoers te visualiseren. Onderstaand een praktisch voorbeeld met Monster, voor de afgelopen maand:

The Stock Sonar | Analyser MWW

Heel fraai, en redelijk overzichtelijk. Onder de grafiek worden de verschillende artikelen en hun impact weergegeven. door op een artikel te klikken wordt het in de rechterkolom zichtbaar.

Maar hoewel het heel fraai is weergegeven is de opsomming van artikelen verre van volledig. Dit wordt mede veroorzaakt door de automatische selectie en beoordeling van artikelen. Om die reden vertrouw ik dan toch veel meer op Finviz.com. Daar is een aanzienlijk vollediger lijst van relevante artikelen te vinden:

image

Ook deze lijst is niet uitputtend, maar veel vollediger dan The Stock Sonar. En elke media uiting kan natuurlijk van invloed zijn op de beurskoers. Dus het is veel meer een discovery tool dan iets anders. Maar naar mijn idee is het wel een indicatie van hoe systemen zich ontwikkelen. Automatische aggregatie van informatie en vervolgens die informatie proberen te duiden; wederom automatisch.

En ook dat biedt natuurlijk kansen voor online recruitment toepassingen. Want hoeveel informatie is er tegenwoordig van mensen en bedrijven en vacatures online te vinden. En wat zou je daar allemaal mee kunnen doen? Ik begin spontaan te watertanden…

Geef een antwoord