Peter Smit: ‘Ik heb een goede relatie met DPA’

Logotype KiK Peter Smit begint opnieuw een detacheringsbedrijf. De voormalig oprichter, directeur en grootaandeelhouder van IT- en finance-detacheerder DPA is nu oprichter, directeur en grootaandeelhouder van KiK, een nieuwe IT- en finance-detacheerder.

Wij spraken hem over zijn nieuwe plannen.

Gaat het om een participatie of om een startup?
‘Ik heb er wat ingestopt uit enkele van mijn andere investeringen, maar niet op Finance-gebied. Die 16 IT-mensen die nu voor KiK werken, die komen van die andere investeringen vandaan. Die heb ik in de nieuwe onderneming gestopt. Toen ik van de zomer steeds vaker werd gebeld door mensen uit de finance-wereld, hebben we ook een finance-dochter opgezet: KiK for Finance. Sinds 1 september is die live.’

Wanneer liep je concurrentiebeding met DPA af?
‘Mijn concurrentiebeding is 1 juli 2009 afgelopen, één jaar na beëindiging van mijn contract. Ik heb er twee jaar van gemaakt, dat vond ik wel zo netjes.’

Hoeveel procent van de aandelen bezit je?
‘Met mijn partner Raymond Meijer deel ik de aandelen. We zijn nu fifty-fifty eigenaar van KiK Group.’

En KiK staat voor Kennis is Kracht?
‘Klant is Koning, Kracht is Kennis, zoiets. Ik wilde een korte naam hebben. Je kunt met KiK veel in de marketing: kickstart, kickass, dat soort dingen. Ik wilde in ieder geval niets met flexible, staffing, of people in de naam.’

DPA doet naast detachering in de IT en Finance ook aan Supply Chain Management. Ga jij dat ook doen?
‘Nou, voorlopig heb ik mijn handen wel vol.’

De mensen die je nu detacheert, zijn dat ex-DPA’ers?
‘Deze mensen niet. Maar ik sluit niet uit dat ex-DPA’ers voor me komen werken. Er zijn natuurlijk veel mensen in de markt die bij de herstructureringsoperatie bij DPA zijn vertrokken. Maar het gaat me er niet om dat ze van DPA vandaan komen: ik heb een goede relatie met DPA. Directeur Max Boodie was de eerste die ik vertelde dat ik dit ging doen. Max ken ik goed – ik heb hem zelf ooit bij DPA aangenomen.’

Ben je nog in rechtszaken met DPA verwikkeld?
‘Nee. Helemaal niet. Dat is lang geleden afgerond. De laatste rechtszaak dateert van december 2009. Toen gaf Van der Hoek een interview in Management Scope, waarin hij dingen over mij zei, die hij niet had mogen zeggen. Dat stelde de rechter ook – en Van der Hoek heeft toen gerectificeerd. Dat was de laatste rechtszaak.’

Geldt die wederzijdse afspraak om te zwijgen nog steeds?
‘Ik weet niet hoelang die afspraak nog geldt, maar in een normale wereld vind ik dat als je een probleem met iemand hebt, moet je op iemand afstappen. Maar nogmaals, met Max Boodie van DPA heb ik een goede relatie.’

Geef een antwoord

1 Comment