CONTXTS beter dan Bump voor de echte netwerker?

Op elke (verkapte) netwerkborrel loop ik er weer tegenaan. Wat doe ik met die figuren met offline visitekaartjes? Negeren helpt niet. Te pas en te onpas ‘ik ben paperless’ roepen ook niet. Meestal neem ik die papieren vodjes dan maar aan, terwijl ik de persoon in kwestie (indien interessant) op dat moment aan mijn Twitterlijstje toevoeg, of opzoek op LinkedIn.

Met de eventuele hippe vogel ‘bump’ ik even. Maar er zijn meer diensten out there die mijn hellegang wellicht kunnen verlichten. “Contxts is a way to make meaningful connections while out and about. Business cards are so 2007. What with the environment in shambles do you really want to be that guy who is handing out chopped up pieces of bleached trees? We here at Contxts.com think that our site will solve this problem and more. By using SMS, built into every mobile phone, you can easily and rapidly distribute your credentials.” Daarmee is CONTXTS dus al handiger dan Bump, waar beide gesprekspartners een smartphone nodig hebben met die specifieke app erop.

Het werkt allemaal vrij simpel. Na het ontmoeten van een interessante dame/heer (zakelijk gezien dan heh) sms je ‘send 3034759204’ naar 50500 (3034759204 is in deze het nummer van je gloednieuwe contact). De dame/heer tegenover je ontvangt een sms met je gegevens. Of: hij/zij smst ‘username’ naar 50500. Nadat je geaccepteerd hebt dat deze of gene je gegevens ontvangt, wel, krijgt diegene ze ook. Naast de basisinformatie (naam, telefoonnummer en e-mailadres) voor de sms, kun je ook je Twitter, LinkedIn en Facebook profiel in je CONTXTS profiel ‘hangen’.

Wanneer degene met wie je aan het connecten bent, nog geen profiel heeft (vrij logisch natuurlijk) is dat volgens CONTXTS geen enkel probleem: “When they do create a profile all of their information in your rolodex is automatically updated.” Interessant, ik ga het eens nader bestuderen.

Wil je ondertussen mij graag bereiken? SMS ‘FloorDrees’ naar 50500

via swiss-miss.com

Geef een reactie

6 Comments