Dan McGuire vertrekt bij Broadbean

Logo en logotype BroadbeanMedio oktober 2008 werd Broadbean overgenomen door AND en daarmee door DMGT. Met deze overname hebben Kelly Robinson (eigenaar Broadbean) en Dan McGuire (managing director Broadbean) een earn-out van drie jaar. Waarvan er nu dus minder dan 2 jaar voorbij zijn.

Maar gisteren kwam het persbericht dat Dan McGuire vertrekt bij Broadbean. En dat kwam dus als een complete verrassing. Of misschien toch niet. Tenslotte was Broadbean een kwajongensclub, en McGuire was/is zeker een kwajongen. Maar mogelijk is dat onder de vleugels van AND verdwenen.

En dat lijkt ook de boodschap van McGuire in zijn afscheid:

Broadbean has been my passion for many years but I believe the time has come to hand over to someone at the beginning of what will be a new era for the company. Over the past couple of years we have made a significant investment in building a strong international offering and we’ve spent the last nine months creating a long term strategic vision for the business. I’m leaving Broadbean in the best shape it’s ever been in.

Maar voor de alerte lezer staat hier nog iets meer; I’m leaving Broadbean in the best shape it’s ever been in. Betekent dit dat het alleen nog maar downhill kan gaan? Weet McGuire van lijken in de kast die verder nog niet bekend zijn? En hoe kan hij deze uitspraak doen enkele maanden nadat de vestiging van Broadbean in Nederland is gesloten?

Robinson blijft wel bij Broadbean en is nog altijd verantwoordelijk voor de expansie van Broadbean in de VS en Australie. Zou het beperkte succes van McGuire in Europa hem soms noodlottig zijn geworden? Het zou me niets verbazen. Tenslotte is de UK een vechtmarkt zonder enige marge; en de expansie in Europa is geen succes gebleken terwijl eQuest (een Amerikaanse multiposter) wel duidelijk expandeert. Geen goede zaak natuurlijk.

Opvolger van McGuire wordt Dan Martin; een onvervalste corporate suit. Voordat hij bij AND ging werken heeft hij bij Deloitte, Ernst & Young en Morgan Stanley gewerkt. De perfecte achtergrond om bij Broadbean te falen, zou ik zo zeggen. Of om Broadbean te laten falen. Tenslotte is die Broadbean kwajongenscultuur een reden voor hun succes geweest. Maar misschien zie ik dat verkeerd.

Geef een reactie