Accenture groeit door

Logotype Accenture Het nieuwe cijferseizoen is begonnen. Vannacht publiceerde Accenture de jaarcijfers over het gebroken boekjaar 2009-2010. De jaaromzet bleef met USD 21,6 miljard nagenoeg stabiel. Het afgelopen kwartaal (juni-augustus 2010) steeg de omzet met 8 procent.

Dat is beter dan vorig jaar. In de zomer van 2009 nam Accenture nog een kwart miljard dollar reorganisatielasten. Deze zomer was dat niet meer nodig – het bedrijf zal zich opmaken voor een nieuwe wervingsperiode. De advertentiesluizen staan al geruime tijd wijd open.

CEO Bill Green is erg tevreden:

‘We’re very pleased with our financial results, with our strong fourth-quarter performance demonstrating further evidence of our growth and momentum.’

Toch is het bewijs van die ‘growth and momentum’ erg zwak. De Accenture-cijfers betreffen niet de cruciale maand september. De grote vraag is of de afnemers van IT’ers na de zomer massaal aan het inhuren slaan. Dat blijkt pas komende week, als Michael Page en Hays Plc. met hun rapportage uitkomen.

Later volgt op RecruitmentMatters een analyse van de jaarcijfers van Accenture.

Geef een reactie

1 Comment