UWV: alle vacatures op Werk.nl?

Vandaag lanceert UWV een nieuw werkgeversportal. Met deze website wil UWV nog beter inspelen op de informatiebehoefte van werkgevers. Dat is natuurlijk een goede actie. En ook een bezoekje waard. Waarbij de homepage (na zeer traag laden) er zo uitziet:

UWV voor werkgevers | Homepage

 

 

Nou, lekker wit en rustig, met allerlei verwijzingen. En in het lichtblauwe kader staan blijkbaar een aantal acties die veel voorkomen. Waaronder de tekstlink: Ik heb een vacature

Dat is interessant, want welk advies gaat UWV de werkgever hier nou geven? Aangezien zij de arbeidsmarkt transparant moet maken, ga ik er vanuit dat UWV hyperlinks naar zo’n beetje alle intermediairs en vacaturesites zal moeten geven. Maar dat is een forse klus. Dus laat ik eens kijken wat ze er van hebben gebakken. Klik:

UWV voor werkgevers | Ik heb een vacature 

Wat krijgen we nou? UWV doet aan verplichte winkelnering voor werkgevers! In plaats van een goede uitleg over de mogelijkheden waar een vacature kan worden geplaatst inclusief verwijzingen gaat UWV uitsluitend Werk.nl een beetje pimpen. Zijn ze nou helemaal van de pot gerukt! Uitzenders, werving- en selectiebureaus en vacaturesites worden hier even volstrekt genegeerd door het UWV. Dit is oprecht schandalig.

Als UWV daadwerkelijk wil inspelen op de informatiebehoefte van werkgevers dan dient ze zich te beseffen dat er voor wat betreft de plaatsing van vacatures aanzienlijk meer (en vaak veel betere) alternatieven zijn dan Werk.nl. Het niet bieden van deze informatie aan werkgevers doet zowel die alternatieven als de werkgevers tekort. Laat ik maar hopen dat het pure domheid is en geen bewuste actie van het UWV.

Hoe dan ook, UWV dient of deze vraag te verwijderen of een goede informatiepagina inclusief links naar zoveel mogelijk alternatieven (naast Werk.nl) te bieden. Want anders is voor deze vraag het informatieportal een volstrekt schunnige schaamlap. Mede mogelijk gemaakt door de uitzenders, werving- en selectiebedrijven en vacaturesites die vervolgens volstrekt worden genegeerd…

Geef een antwoord