Vacaturesite top 10: millimeter omhoog

Vacaturemonitor | Positief Deze week is een miniscule stijging te noteren. Op een totaal van ruim 144.000 nieuwe vacacatureplaatsingen in de afgelopen drie weken is het verschil een paar honderd vacatures. Dat is dus verwaarloosbaar; we blijven net als vorige week dus op een vergelijkbaar niveau hangen in vergelijking met twee weken geleden.

Dit aantal is overigens 1,3% lager in vergelijking met dezelfde periode in 2009. Het aantal unieke vacatures ligt nog altijd een stuk lager; daar ligt het vacaturevolume 5,4% lager dan in dezelfde periode van vorig jaar. Een beeld wat natuurlijk sterk vergelijkbaar is met de maandcijfers van september.

De wekelijkse top 10
Zo ziet de top 10 er voor de afgelopen drie weken uit:

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2009 – 2010 (week 37 – 39)

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2009 – 2010 (week 37 – 39)

Ten opzichte van vorige week ziet het resultaat er als volgt uit:

  • Werk.nl: +0,5%
  • Nationale Vacaturebank: +0,2%
  • DOVAjobs: -0,6%
  • Monsterboard: -0,4%
  • JobTrack: 0,0%
  • Megajobs: +0,2%
  • Careerbuilder: 0,0%
  • Vacaturekrant: +0,4%
  • Randstad: 0,0%
  • Jobnews: +0,1%

Dat ziet er in het algemeen positief uit; alleen Monsterboard en DOVAjobs laten een forse daling. De overige sites staan stil of groeien licht, natuurlijk met uitzondering van Werk.nl. Want deze site lijkt weer in jo-jo modus te zijn beland.

Ten opzichte van vorig jaar steekt Nationale Vacaturebank weer gunstig af; de site zit boven de resultaten van 2009. Monsterboard is daarentegen weer onder de resultaten van vorig jaar gezakt, net als Randstad. En dat laatste is natuurlijk opvallend voor een uitzender die juist beweert dat de gouden tijden weer aan lijken te breken. Wat dat betreft zullen de ABU cijfers over periode 10 die morgen worden gepresenteerd wel eens zeer interessant kunnen zijn.

De grote drie
Dan ook nog het beeld van het marktaandeel van grote drie over het afgelopen jaar:

Trendlijn drie grootste vacaturesites, laatste 52 weken

Trendlijn drie grootste vacaturesites, laatste 52 weken

Hmm… dat ziet er weliswaar positief uit voor Werk.nl en Nationale Vacaturebank, maar Monsterboard heeft de neergaande lijn weer te pakken. Waar Werk.nl ondanks alle fluctuaties een opgaande trend heeft, zitten Nationale Vacaturebank en Monsterboard beiden in een neergaande trend. Maar ook daar is een verschil te noteren, want die neergaande trend is bij Monsterboard steiler dan bij Nationale Vacaturebank.

Cijfers en ranglijst zijn gebaseerd op JobFeed. JobFeed is een initiatief van Textkernel.

Geef een antwoord