Vacatures per regio: een kleine plus

Vacaturemonitor | Positief Deze week persen de regio’s er toch nog een kleine stijging uit; hoewel tegelijkertijd drie van de vier regio’s een kleine stijging laten zien. Dat zijn dus hele kleine stijgingen per regio. Maar klein of niet; een stijging is een stijging en dat is positief.

Ondertussen zitten we in oktober; de maand waarin vorig jaar sprake was van een duidelijke daling van het vacaturevolume per regio. Het is nog te vroeg om te zeggen of deze daling er ook dit jaar aan zit te komen, maar voorlopig zijn de resultaten bemoedigend. Dus wie weet…

Dit is de grafiek voor de afgelopen drie weken:

Vacatures per regio: week 37 – 39 (2008 – 2010)

Vacatures per regio: week 37 – 39 (2008 – 2010)

In vergelijking met vorige week is dit het resultaat:

  • Zuid-Nederland: +0,1%
  • West-Nederland: +0,1%
  • Oost-Nederland: +0,1%
  • Noord-Nederland: 0,0%

Best wel mooi! Drie van de vier regio’s steken boven de resultaten van vorig jaar uit of zitten op hetzelfde niveau; en Noord-Nederland steekt nog altijd ver boven het resultaat van twee jaar geleden uit. Prachtig. En hoewel West-Nederland de enige achterblijver is, heeft ook deze regio haar achterstand met voorgaande jaren kleiner zien worden. Dus misschien gaan we nog meemaken dat ook deze regio de resultaten van vorig jaar gaat overtreffen. Even duimen….

Over het afgelopen jaar ziet het er zo uit:

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

Stijgende lijnen voeren de boventoon; zoveel is duidelijk. Alleen Noord-Nederland blijft de afgelopen weken min of meer hangen op hetzelfde niveau. Maar voor de rest is het uitsluitend feest. En met een beetje geluk lukt het West-Nederland om volgende week het resultaat van 2009 te benaderen. Of zelfs te evenaren. Of… nee, niet te ambitieus worden. We wachten gewoon rustig af.

Verantwoording
CBS indeling die Nederland in een viertal regio’s opdeelt:

  • Zuid-Nederland: Noord-Brabant en Limburg
  • West-Nederland: Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland
  • Oost-Nederland: Overijssel, Gelderland en Flevoland
  • Noord-Nederland: Groningen, Friesland en Drente

Cijfers en ranglijst van nieuwe vacatures zijn gebaseerd op JobFeed. Jobfeed is een initiatief van Textkernel.

Geef een antwoord