Corgwell-partners starten door

Corgwell maakt een doorstart. Althans, dat melden negen partners van het vorige maand omgevallen bedrijf in een email die RecruitmentMatters in handen kreeg. In de email – gericht aan al of niet gedupeerde zakenpartners van het bankroet – melden de negen partners ‘alles in het werk’ te stellen om de ‘goede samenwerking te continueren’.

E-mail De Roo Management & Advies, voorheen Corgwell

De mail is woensdag 15 september verstuurd – twee dagen na het faillissement van Corgwell Group. Opvallend genoeg waren de genoemde negen partners van het bankroet alle consultant dan wel manager bij de Corgwell Group. Zeker twee van hen bezaten ook aandelen in Corgwell Group.

Mencen Ventures
De grootste pluk aandelen van Corgwell Group was in handen van Mencen Ventures (correctie: OinQ B.V.), een investeringsmaatschappij van it-ondernemer René Vos. Vos verwierf zijn kapitaal toen hij in 2000 zijn it-bedrijf Avalix samensmolt met twee andere it-bedrijven en het fusiebedrijf Aino op de top van de internetbubbel naar de beurs bracht. Na enkele winstwaarschuwingen en een schimmige aandelentransactie van Vos’ holding Mencen, pal voordat de raad van commissarissen een directeur ontsloeg, vertrok ook Vos. Aino heeft het in totaal twee jaar uitgehouden, voordat het in 2002 ook failliet ging.

Op de website van Mencen Ventures zijn de belangen in Corgwell Group en een andere dochter, Management Drives, inmiddels uit de portfolio geschrapt.

Morgen op deze website een Q&A met curator Carin Schreuder.

Zie ook: De gedupeerde miljonairs van Corgwell Group.

Geef een antwoord

3 Comments