De grote vijf: aantallen vacatures

Grote vijf | Positief De afgelopen week is een goede week gebleken voor de vijf grootste vacaturesites van Nederland. Want alle vijf de sites laten een prettige groei zien. Een fijne nazomer voor onze vacaturesites dus. Tegelijkertijd doemen er wel enkele zorpunten aan de horizon op.

Want Monsterboard en JobTrack laten beiden nog altijd een neergaande trend zien. Overigens zijn deze twee sites de enige dissonanten. Want Werk.nl en Vacaturekrant groeien als kool terwijl Nationale Vacaturekrant een zeer geleidelijke groei te pakken lijkt te hebben.

Voor de afgelopen week zijn dit de resultaten:

image 

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft. De kolom JobFeed is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.

In tegenstelling tot vorige week is er slechts een beperkte stijging bij Werk.nl te constateren, zo’n 700 vacatures. Nationale Vacaturebank laat een vergelijkbare stijging zien terwijl ook Monsterboard groeit; zij het iets minder sterk. En ook de kleine sites laten zich van hun goede kant zien; zowel Vacaturekrant als JobTrack kunnen een groei van een paar honderd vacatures bijschrijven. Een overall positief weekje dus

De overige cijfers
Zo zien de aantallen nieuwe vacatures per week er op dit moment uit voor de grote vijf:

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Op basis van de weekgetallen ziet het beeld er wel iets anders uit. Zo laten zowel Nationale Vacaturebank, Monsterboard en Jobtrack afgelopen week een slechter resultaat zien in vergelijking met de daaraan voorafgaande week. Terwijl Monsterboard en Vacaturekrant prachtige groeicijfers laten zien. Een merkwaardige situatie. En wat vorige week werd voorspeld is deze week inderdad gebeurt; Vacaturekrant is over het weekaantal van JobTrack heen heen geschoten.

Tevens de grafiek van het vacaturevolume volgens JobFeed:

Vacaturevolume op basis van JobFeed, laatste 52 weken

Vacaturevolume op basis van JobFeed, laatste 52 weken

Ook hier is het duidelijk dat Werk.nl en Vacaturekrant in een opperbeste stemming zijn. Verder is Nationale Vacaturebank aan een heel langzame maar gestage opmars bezig terwijl Monster op eenzelfde manier naar beneden gaat. JobTrack zit duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. Als de site niet oppast wordt ze binnen enkele weken ingehaald door Vacaturekrant. Waardoor JobTrack in deze top 5 de rode lantaarndrager wordt.

Geef een antwoord