Michael Page Nederland is de inhaalslag begonnen

Vandaag is het nieuwe seizoen dan echt begonnen. Werving- en selectiereus Michael Page trapt af met organisch 34% meer omzet dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat betekent groei in de Verenigde Staten, groei in het Verenigd Koninkrijk, groei in Azië en groei in Europa. Heel Europa? Nee, in slechts één regio krimpt Michael Page nog altijd: Nederland.

Overigens is de krimp wel beduidend kleiner dan vorige kwartalen. Uit deze grafiek blijkt dat Michael Page Nederland de marktachterstand op de omliggende regio’s aan het inlopen is. Dat werd hoog tijd.

Michael Page: Ontwikkeling brutowinst per kwartaal t.o.v. hetzelfde kwartaal een jaar eerder

Michael Page: Ontwikkeling brutowinst per kwartaal (t.o.v. hetzelfde kwartaal een jaar eerder)

Dat de 6 Nederlandse kantoren inlopen, blijkt ook uit de sequentiële ontwikkeling. Ten opzichte van het derde kwartaal van 2009 kromp Michael Page Nederland dit derde kwartaal, maar niet ten opzichte het tweede kwartaal van 2010. En dat is uitzonderlijk: hoewel de maand september veel goedmaakt, omvat het derde kwartaal vooral twee zeer omzetluwe zomermaanden. Dat is een goed teken – blijkbaar zit er weer muziek in de Nederlandse werving- en selectiemarkt. En dat hebben wij nog niet gehoord sinds de Fransman Nicolas Béchu er tot directeur werd benoemd.

Nieuw interimseizoen weer geopend
Nog een goed teken voor deze markt is dat Michael Page voor het eerst in lange tijd de omzet uit tijdelijke plaatsingen zag groeien. En dat betekent dat de interimmers weer uit hun holen mogen kruipen. Het bedrijf rapporteert overigens geen cijfers over de Nederlandse interimmarkt.

Michael Page nam in de afgelopen drie maanden ruim 330 medewerkers aan: een groei van 8,6%. Wij zijn benieuwd of daar ook weer Nederlandse consultants tussen zitten.

Geef een antwoord

2 Comments