Vacatures per regio: dit is heel mooi!

Vacatures per regio | Positief Hihaah! Over de afgelopen drie weken hebben de Nederlandse regio’s een prachtig resultaat neergezet. Waardoor er maar liefst twee regio’s een beter resultaat hebben dan over dezelfde periode in de afgelopen twee jaar! En een derde regio dat resultaat vrijwel evenaart. Ongekend, en natuurlijk prachtig

In 2009 bleek de maand oktober een tegenvaller, met lagere resultaten dan in september. Maar dit jaar is oktober tot op heden een prima maand, met fantastische resultaten. Waardoor we even de economische en monetaire ellende om ons heen kunnen vergeten. Heerlijk!

Dit is de grafiek voor de afgelopen drie weken:

image

Vacatures per regio: week 37 – 39 (2008 – 2010)

Vacatures per regio: week 37 – 39 (2008 – 2010)

In vergelijking met vorige week is dit het resultaat:

  • Zuid-Nederland: +0,2%
  • West-Nederland: +0,0%
  • Oost-Nederland: +0,1%
  • Noord-Nederland: +0,1%

Dat is een beeld wat ik in ieder nog nooit heb gezien. We hebben Zuid- en Oost-Nederland die ruim uitsteken boven de resultaten van vorig jaar en zelfs van twee jaar geleden. En natuurlijk Noord-Nederland die op hetzelfde niveau zit als 2009 en zeer ruim uitsteekt boven het resultaat van 2008. Alleen West-Nederland blijft nog altijd achter en staat ten opzichte van vorige week vrijwel stil.

Over het afgelopen jaar ziet het er zo uit:

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

Dit is toch wel een zeer hoopvol gezicht. Als oktober deze lijn doorzet kan het zomaar zijn dat we voor alle regio’s straks op de beste resultaten van de afgelopen twee jaar zitten. Dat zou natuurlijk een feestje waard zijn. De belangrijkste onderliggende vraag is overigens wel de houdbaarheid van deze euforie. Tenslotte zijn de economische en monetaire signalen om ons heen bepaald niet positief te noemen. En ons kleine landje is wel heel erg afhankelijk van de ontwikkelingen in de rest van de wereld. Maar voor oktober lijkt het er in ieder geval op dat we ons van al die mineur niets aantrekken. Ook wel eens lekker…

Verantwoording
CBS indeling die Nederland in een viertal regio’s opdeelt:

  • Zuid-Nederland: Noord-Brabant en Limburg
  • West-Nederland: Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland
  • Oost-Nederland: Overijssel, Gelderland en Flevoland
  • Noord-Nederland: Groningen, Friesland en Drente

Cijfers en ranglijst van nieuwe vacatures zijn gebaseerd op JobFeed. Jobfeed is een initiatief van Textkernel

Geef een antwoord

1 Comment