Humares ademt weer

Logo en logotype Humares Het gaat beter met Humares. Dat blijkt uit de deze zomer gedeponeerde jaarrekening van de maritieme en technische detacheerder uit Vlissingen. Eerder bracht RecruitmentMatters dit bericht over de slechte toestand bij Humares. Het bedrijf heeft vanaf eind 2008 tot begin 2010 zitten soebatten met de Rabobank, waarvan het toen de omzet begon te krimpen EUR 23,3 miljoen had geleend.

Na een halfjaar vergaderen met de bank vertrok CEO Alain Dehaze naar Adecco. Enkele maanden later was ook CFO Willem Groven weg. Oprichter Wijnand van Gessel moest zijn pensionering terugdraaien om zijn boedel te redden. Is dat gelukt?

Voorlopig wel – althans, daar lijkt het op. De schuld is eind 2009 met ruim een kwart teruggebracht tot EUR 18,1 miljoen. Bovendien heeft Van Gessel een nieuwe lening bij de bank afgesloten. Humares hoeft pas te beginnen met het aflossen van die lening vanaf eind 2011. Even lucht voor het bedrijf.

Bestuurswissel
Eind dit jaar verwacht Van Gessel dan ook zijn pensioen te hervatten. Bestuurder Patrick van der Ploeg zal de dagelijkse leiding van hem overnemen.

Operationeel is Humares zo ongezond nog niet. Weliswaar klapte de omzet in 2009 met bijna eenzesde in (tot EUR 102,4 miljoen), maar ook daarin is het bedrijf geen uitzondering. En de marge daalde met ruim 3 procentpunten (tot 22,4 procent), maar in vergelijking met wat detacheerders in de finance-sector voor de kiezen kregen, is die daling alleszins binnen de perken.

Omzet (in miljoen EUR) en brutomarge (in %), 2006 – 2009

Omzet (in miljoen EUR) en brutomarge (in %), 2006 – 2009

Bestuurder Patrick van der Ploeg is dan ook optimistisch gestemd. ‘De uitgangspositie is goed. We herkennen in de marktontwikkelingen, ook in september, weer een normale cyclus. De markt in België trekt eerder aan en groeit goed. Nederland zal die ontwikkeling volgen.’

Geef een antwoord

1 Comment
 • Dhr Eliza OOmen
  says:

  Humares ia ontstaan door de inbreng van Uitzendburo Oomen Thans hetende Maintaic Maintec Bv en Speciaal services E.Oomen thans hetende Nova Egineering BV
  En Humares was een lege Bv voorheen genaamd Klein Btetener Beheer.
  Het Kapitaal voor groei is gekomen Van Dhr E.Oomen en niet van Wijnand van Gessel.
  Alle stukken Zijn hiernog van aanwezig  voor belangstellende in te zien