Welten schrijft weer zwarte cijfers

Logotype Welten Detacheerder Welten bodemt uit. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers die het bedrijf deze maand bekendmaakte. Ten opzichte van het eerste halfjaar van 2009 daalde de omzet met 32 procent. Dat is nog altijd een forse daling, die volgens het persbericht niettemin ‘positief’ stemt. Welten is namelijk weer winstgevend.

En dat is goed nieuws voor investeringsfonds Synergia. Dat bezit een fors belang in (en gedeeld zeggenschap over) de Vessemse detacheerder. Eerder deze maand werd bekend dat Synergia op zijn investering in een ander hr-bedrijf, Corgwell Group, ettelijke miljoenen boekverlies leed, toen dat bedrijf failliet ging.

Omzet en brutomarge Welten, 2007 – H1 2010

Omzet en brutomarge Welten, 2007 – H1 2010

Margeherstel
Terwijl de omzet uitbodemt, lijkt de brutomarge zich te herstellen. De idioot hoge marge van bijna 40 procent die de detacheerder pal voor de crisis aan de wankelende, fuserende en uit elkaar scheurende banken kon vragen, is nog niet in vizier, maar met een marge van ruim 30 procent mag Welten erg tevreden zijn. Blijkbaar is de winstgevendheid in de financiële sector voor een detacheerder als Welten gezond genoeg om het ook op de omzetbodem goed te kunnen uithouden.

Het bedrijf is zo positief gestemd dat het weer aan het werven is geslagen. En dat is opmerkelijk – vorig jaar nam Welten in korte tijd afscheid van de helft van zijn finance-professionals. Op een loonlijst van 506 man bodemde Welten uit en ‘het komende jaar’ verwacht het bedrijf voorzichtig terug te groeien naar 600. Eerder dit jaar schreef het bedrijf nog dit jaar met een loonlijst van 650 man te willen eindigen.

Geef een antwoord