Manpower groeit met eenvijfde

Er zit weer muziek in de winst van Manpower. ’s Werelds derde uitzender rapporteerde een kwartaalomzet die sinds vorig jaar met eenvijfde toenam. De nettowinst bedroeg USD 51 miljoen en dat is een winstcijfer dat we al twee jaar niet meer uit Milwaukee vernamen. Topman Jeff Joerres perste er zojuist deze loftuiting uit:

‘Our team around the world did an outstanding job in the third quarter. We were able to sustain our growth from the second quarter and substantially improve our operating margin. We continue to benefit from our office network and strong portfolio of offerings.’

Toch blijft de brutomarge van Manpower laag. Dat blijkt uit deze grafiek.

Omzet en brutomarge Manpower, Q4 2008 – Q3 2010

Omzet en brutomarge Manpower, Q4 2008 – Q3 2010

Het is de vraag wanneer de prijzen in de uitzendmarkt weer stijgen. De brutomarge van Manpower daalde van ruim 20 procent eind 2008 in een klein jaar tijd naar een niveau rond de 17 procent. Die klappen voor de winstgevendheid is het bedrijf nog altijd niet te boven gekomen.

Geef een antwoord