Deloitte blogging event

image Vanmiddag zit ik op een intern blogging event van Deloitte op uitnodiging van de vrouw die niet werkt maar twittert: Roos van Vugt. Een intern blogging event? Jawel, Deloitte heeft ondertussen 8 bloggers die over hun leven en werk bij Deloitte schrijven. En Deloitte wil graag meer medewerkers die dit gaan doen. Tenslotte krijgt de rest van de wereld daarmee een veel beter beeld van het bedrijf. En welke recruiter zou dit nou niet willen? Een transparante organisatie die online makkelijk gevonden kan worden. Prachtig!

Deloitte heeft voor (aspirant) bloggers dus een intern blogging event georganiseerd. Met een how to sessie gegeven door Ernst-Jan Pfauth. Door mijn oude ogen lijkt hij zo’n 15 jaar, maar hij is ondertusen NRC-baas digitaal. Dus hij zal wel wat ouder zijn tenzij kinderarbeid bij de oude media nog altijd toegestaan is…

Overigens had Floor helemaal gelijk; Pfauth is bijzonder aaibaar. Een voor een 15-jarige kan hij heel leuk vertellen. Prachtig om te zien dat je met 4 jaar bloggen een expert bent waar een zaal voor Gen X-ers met grote interesse naar luistert en talloze vragen op afvuurt.

Pfauth is een natuurlijke spreker die met een gepaste dosis humor prachtig kan vertellen. Dat moet wel inspirerend werken op alle Deloitte medewerkers die nog altijd twijfelen over het nut van bloggen. Verder is de essentie van zijn verhaal samen te vatten als een pen met passie.

Uitspraak van de dag komt van Mark Twain: Als ik meer tijd had zou ik je een kortere brief schrijven. Briljant, en helemaal waar. Een betere blogposting is een kortere blogposting; de kunst van het weglaten dus.

Overigens zal er ook nog een prijs worden uitgereikt voor de beste Deloitte blogger, maar daar ga ik niets meer over schrijven. Ik ga zonder irritant te zitten typen naar een andere blogger luisteren. Prima. En ieder bedrijf zou zich dit soort initiatieven ter harte moeten nemen.

Geef een reactie

4 Comments