De grote vijf: aantallen vacatures

De grote vijf | Positief Met een pauze van 1 week is hier weer de gebruikelijke wekelijkse aflevering van de grote vijf vacaturesites. Waarbij ik me stiekem afvraag of deze wekelijkse feuilleton wel door iemand wordt gelezen gezien het volledig ontbreken van enige reactie van de regelmatige bezoekers. Maar goed, ik ploeter gewoon vrolijk door.

Werk.nl staat nog altijd op eenzame hoogte, met bijna twee keer zoveel vacatures als Nationale Vacaturebank. Een gigantisch verschil natuurlijk. Maar waar alle sites vergeleken met twee weken geleden een liuchte groei laten zien is Werk.nl de enige met een daling. Heel bijzonder…

Wat  Voor de afgelopen week zijn dit de resultaten:

image

 

image

 

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft. De kolom JobFeed is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.

Werk.nl gaat ten opzichte van 2 weken geleden rond de 400 vacatures terug, de overige sites laten echter een groei zien. Nationale Vacaturebank (+300), Vacaturekrant (+100) en JobTrack (+200) houden de groei zeer beperkt, Monsterboard gaat echter crescendo: +800. Go, go, go…

De overige cijfers
Zo zien de aantallen nieuwe vacatures per week er op dit moment uit voor de grote vijf:

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Het is fraai om te zien hoe Nationale Vacaturebank een stabiele groei doormaakt in een periode waar alle andere sites enorm in vacatureaantal fluctueren. Dit geldt met name voor Werk.nl en Monsterboard, maar ook Vacaturekrant maakt rare sprongen.

Tevens de grafiek van het vacaturevolume volgens JobFeed:

Vacaturevolume op basis van JobFeed, laatste 52 weken

Vacaturevolume op basis van JobFeed, laatste 52 weken

Werk.nl neemt een adempauze na in de voorgaande periode weer sterk te zijn gegroeid. Tegelijkertijd laten Nationale Vacaturebank en Monsterboard een geleidelijke groei zien, net als Vacaturekrant. Ook JobTrack toont een positief lijntje; in een manmoedige poging om zich Vacaturekrant van het lijf te houden.

Geef een antwoord

1 Comment
 • Michiel Cobben
  says:

  Ha die Marc,
  Je had gevraagd om reacties, anders zou dez rubriek wellicht sneuvelen.
  Welnu, ik lees je blog met veel plezier, zeker wanneer je duidelijke stellingen inneemt.
  De statistieken e.d. lees ik ook, maar ik verwacht daar meer info dan ik al op jobfeed zelf aantrof, bv commentaren en/of interpretaties. 
  Hopenlijk kun je hier wat mee