Linkedin: Geloof, hoop en liefde

Logotype SETU

Koffie?

Goeiemorgen. Koffie. Vanmorgen niet gemasturbeerd? Dan kun je altijd nog even checken wie jouw LinkedIn profiel bekeken heeft. Ik was het.

Schalks in de lens loerend probeerde je me het idee te geven dat je de interessantste persoon op aarde bent. Eigenlijk vind je dat ook echt. Je omgeving heeft daar moeite mee. Ik niet, een vrouw die niet begrijpt hoe zij haar profiel moet pimpen neem ik niet serieus.

Daarna las ik wat je gedaan hebt en voor wie. Je doet je best je heldendaden niet van de daken te schreeuwen.

Smachtend wacht je op de dag, de dag dat ik en alle anderen die je profiel bekeken hebben het collectief beamen: je magere echte ik wordt ruimschoots gecompenseerd door je schitterende profiel.

Going in reverse
Verdrietig klikte ik je weg. Wanneer laat je nou eens zien wie je bent? Zette je maar in je profiel wat we van je zouden weten als we je echt zouden kennen…

On the starship enterprise
Voor het eerst in tijden steek je een sigaretje op. Tegen beter weten in vraag je een van je connecties om een vuurtje.

Met één hand check je je connecties. Wie zouden er nog om je geven?  Het blijken er minder dan je je kon herinneren. Sommige zijn ongemerkt verdwenen, zonder dat je weet waarom.

Je blik dwaalt af naar de foto’s van mensen die jou nog wel in hun netwerk dulden. Bij iedereen die je ziet staat dat ze daarnet nog linkten met mensen die je niet kent. Allemaal heel interessante mensen. Allemaal.

Zouden zij wél  af en toe iemand uit hun netwerk voor durven stellen aan iemand anders puur omdat LinkedIn die mogelijkheid biedt?

Sssst
Ik zeg, luister. Je mag zo niet denken. Zo negatief.  Je weet toch wat er met Marc Drees gebeurd is nadat hij zijn connecties verwijderde? Houdt het dan nooit op?

De collectieve teleurstelling die zich meester maakte van het allegaartje dat ooit zijn netwerk was, deze teleurstelling zal ook jouw netwerk ten deel vallen. Doe het niet.

Handen boven de dekensTuurlijk, je hoort steeds meer mensen zeggen dat LinkdIn een oneerlijk beeld schept. Nieuwe connecties worden van de daken geschreeuwd, verbroken relaties blijven verborgen. Wat niet weet wat niet deert, zeggen ze, maar in werkelijkheid zou je toch minstens een sms-je sturen.

En tuurlijk, sociologisch inzicht leert dat jij op voorhand casht op onze vertrouwensrelatie als ik je een link gun, het voelt alsof je een hand krijgt die je mag houden. Vergeet echter niet dat dat inzicht van agorafobe wetenschappers komt, rancuneuze loners, met onvoldoende connecties om fulltime op LinkedIn rond te kunnen hangen.

Nee, doe nou niet zo dom. Mensen met veel connecties zijn rijker dan anderen.

9am

Vooruit, aan het werk.

Geef een antwoord