De nieuwe salarissprong van Herman van Campenhout

kluis_vol Eerder verbaasden we ons over de nieuwe carrièrestap van ex-topman van USG People Herman van Campenhout. Deze week maakt zijn toekomstige werkgever, Telegraaf Media Groep, zijn salaris bekend in de agenda van bijzondere aandeelhoudersvergadering die op 8 december wordt gehouden.

Van Campenhout zal als TMG-topman per jaar EUR 554.000 toucheren. Dat is een kleine anderhalve ton minder dan hij bij USG People kreeg, maar toch een schoonmakerssalaris (EUR 26.000) meer dan de huidige bestuursvoorzitter Ad Swartjes verdient.

Maar er is nog een verschil in arbeidsvoorwaarden tussen Van Campenhout en Swartjes …

Exitfee aan banden
Zijn voordracht moet worden goedgekeurd door de aandeelhouders. Er staat nog één hobbel tussen de aandeelhouders en Van Campenhout in: de aanpassing van het beloningsbeleid. De belangrijkste aanpassing die de commissarissen van TMG voorstellen is de maximering van de exitvergoeding op een uitkering van 12 maanden. Dat is geformuleerd als een harde eis:

Zoals medegedeeld in het persbericht van 6 oktober 2010 heeft de Raad van Commissarissen het voornemen om de heer mr H.(Herman)M.P. van Campenhout te benoemen tot lid van de Raad van Bestuur met de functie van CEO per 16 februari 2010 onder voorbehoud van goedkeuring door de aandeelhouders van wijzigingen in het bezoldigingsbeleid (agendapunt 2).

Het lijkt erop dat TMG iets heeft geleerd van de dure les die USG People van de kortstondige regnum Van Campenhout.

Geef een antwoord