Vacaturesite top 10: even consolideren…

Vacaturemonitor | Negatief Deze week voor het eerst in weken weer eens een daling van het aantal vacatureplaatsingen over de afgelopen drie weken. We gaan van 157.000 naar bijna 155.000; een daling van iets meer dan 2.000 vacatures. Een zeer beperkt aantal, waarmee het aantal vacatureplaatsingen nog altijd bijna 16% hoger staat dan de vergelijkbare drieweeksperiode in 2009.

Ook het aantal unieke vacatures zakt iets in. Maar in vergelijking met dezelfde periode in 2009 is het aantal vacatures op dit moment 11,9% hoger. Dus ook dit cijfer ziet er nog altijd zeer gezond uit. Ik ben benieuwd wat de maand november ons gaat brengen!

De wekelijkse top 10
Zo ziet de top 10 er voor de afgelopen drie weken uit:

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2009 – 2010 (week 41 – 43)

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2009 – 2010 (week 41 – 43)

Ten opzichte van vorige week ziet het resultaat er als volgt uit:

  • Werk.nl: -1,0%
  • Nationale Vacaturebank: 0,0%
  • Monsterboard: -0,3%
  • DOVAjobs: -0,1%
  • Megajobs: -0,2%
  • Vacaturekrant: -0,3%
  • JobTrack: 0,0%
  • Careerbuilder: 0,0%
  • Gus.nl: +0,1%
  • Randstad: 0,0%

Nou, dat ziet er uit als een zeer rustig weekje, met alleen Werk.nl die behoorlijk inlevert (-1%). Verder valt op dat Monsterboard weer onder de resultaten van 2009 is gegleden na de afgelopen weken daar trots bovenuit te hebben getorend. Het middensegment doet het met uitzondering van Vacaturekrant aanzienlijk beter in vergelijking met vorig jaar en Randstad is de stabiele factor; identiek aan vorig jaar.

De grote drie
Dan ook nog het beeld van het marktaandeel van grote drie over het afgelopen jaar:

Trendlijn drie grootste vacaturesites, laatste 52 weken

Trendlijn drie grootste vacaturesites, laatste 52 weken

Monsterboard lijkt de race richting Nationale Vacaturebank even te hebben gestopt. Is het een adempauze of geeft de site de achtervolging op? We zullen het in de komende weken gaan zien en beleven. Verder daalt Werk.nl weer eens redelijk heftig; maar de schommelingen van deze site verbazen mij ondertussen allang niet meer.

Geef een antwoord