Brunel krimpt rustig door

Logotype Brunel De omzet van Brunel kromp het afgelopen kwartaal met ruim 12% naar EUR 171 miljoen. Dat is niet opmerkelijk – het derde kwartaal van 2009 draaide het bedrijf in hartje crisistijd een topomzet en in vergelijking kon het ditmaal alleen maar tegenvallen. In vergelijking met het tweede kwartaal van dit jaar draaide Brunel stabiel. En daarmee is het groeiseizoen in de detacheringsmarkt nog steeds niet begonnen.

Brunel zag vooral de omzet in de energiedivisie wegzakken. Eind vorig jaar liep het project Pluto af – een Australisch offshore-LNG-project dat vorig jaar nog EUR 70 miljoen aan omzet opleverde. De Nederlandse dochter zag de omzet stabiliseren. De brutomarge van Brunel herstelde zich weer, na vorig kwartaal te zijn ingestort. Dat blijkt uit deze grafiek.

image

En dus reageren ook beleggers positief. Het aandeel Brunel heeft achteraf slechts beperkt te lijden gehad van de koersval van deze zomer. Maar het is de vraag wanneer de detacheringsmarkt weer groei zal laten zien.

De jubilerende CEO Jan Arie van Barneveld laat zich daarover nog niet uit:

It is clear that Brunel is well positioned to deal with the consequences of the economic crisis. Although revenue in the staffing divisions has come down compared to 2008, the third quarter has shown indications that the market conditions are improving.

Geef een antwoord