Vacatures per regio: even ademhalen

Vacatures per regio | Helaas, het kan niet altijd feest zijn. En de afgelopen week was absoluut een party pooper. Alle regio’s zakken in, hoewel de kleinste (en meest weerbarstige) regio zich nauwelijks gewonnen geeft. Jawel, Noord-Nederland is wederom de regio die laat zien hoe het moet.

De winst van vorige week wordt door alle andere regio’s wel weer prijsgegeven, en dat is natuurlijk een minder prettig gegeven. Maar het is daarmee zeker geen miserabele situatie; tenslotte blijven alle regio’s (ruim) boven de resultaten van dezelfde periode in 2009 uitsteken!

Dit is de grafiek voor de afgelopen drie weken:

Vacatures per regio: week 41 – 43 (2008 – 2010)

Vacatures per regio: week 41 – 43 (2008 – 2010)

In vergelijking met vorige week is dit het resultaat:

  • Zuid-Nederland: -0,3%
  • West-Nederland: -0,1%
  • Oost-Nederland: -0,3%
  • Noord-Nederland: 0,0%

Tja, dat is natuurlijk jammer; drie van de vier regio’s zakken in, waarbij Zuid- en Oost-Nederland zelfs behoorlijk inzakken. Maar laten we het ook even in perspectief plaatsen; de resultaten in vergelijking met dezelfde periode in 2009 is nog altijd goed te noemen. En Noord-Nederland blijft natuurlijk zeer fier boven de resultaten van zowel 2009 als 2008 uitsteken. Deze regio is een lichtend voorbeeld voor hoe het zou moeten!

Over het afgelopen jaar ziet het er zo uit:

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

Altijd vervelend om fraaie, opgaande lijnen te zien omslaan in een neergaande lijn. Maar laten we de rust bewaren  en de volgende weken afwachten. Tenslotte hebben we een lange periode van groei achter de rug; een stapje terug doet in zo’n geval heel wat minder pijn. Wie weet is er slechts sprake van een adempauze…

Verantwoording
CBS indeling die Nederland in een viertal regio’s opdeelt:

  • Zuid-Nederland: Noord-Brabant en Limburg
  • West-Nederland: Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland
  • Oost-Nederland: Overijssel, Gelderland en Flevoland
  • Noord-Nederland: Groningen, Friesland en Drente

Cijfers en ranglijst van nieuwe vacatures zijn gebaseerd op JobFeed. Jobfeed is een initiatief van Textkernel

Geef een antwoord