De grote vijf: aantallen vacatures

De grote vijf vacaturesites | Positief Hoewel in de afgelopen drie weken het aantal gepubliceerde vacatures licht is teruggelopen laten de vijf grootste vacaturesites van Nederland toch nog altijd een kleine groei zien. Een positieve ontwikkeling natuurlijk en een signaal dat de groten steeds groter worden. Een soort TBTF’s in online recruitment land…

De komende weken worden natuurlijk wel spannende weken omdat we toch langzaam weer richting het einde van 2010 gaan. Met de onvermijdelijke daling van het vacaturevolume als gevolg. Het is echter elk jaar weer spannend om te zien wanneer de daling zich inzet en hoe sterk de daling van het vacaturevolume gaat worden.

Voor de afgelopen week zijn dit de resultaten:

image

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft. De kolom JobFeed is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.

Alle vacaturesites laten een groei zien ten opzichte van verleden week. Een interessant gegeven aangezien de afgelopen week het totale vacaturevolume licht is ingezakt… De stijgingen zijn echter zeer beperkt; waarbij de grote drie vacaturesites elk zo’n 400 vacatures aan hun totaal toevoegen terwijl de twee kleintjes het elk met 100 vacatures moeten doen.

De overige cijfers
Zo zien de aantallen nieuwe vacatures per week er op dit moment uit voor de grote vijf:

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Hier is te zien dat alle sites toch wat inzakken op basis van hun wekelijkse vacaturevolume. Waarbij Werk.nl overigens niet licht inzakt maar behoorlijk ferm naar beneden gaat. Dit beeld klopt natuurlijk wel heel behoorlijk met de resultaten van de afgelopen drie weken.

Tevens de grafiek van het vacaturevolume volgens JobFeed:

Vacaturevolume op basis van JobFeed, laatste 52 weken

Vacaturevolume op basis van JobFeed, laatste 52 weken

Werk.nl lijkt weer eens over een tijdelijke piek heen, eens kijken hoever de site deze keer in gaat zakken. Wie weet valt het voor de verandering eens een keer mee… De andere vier vacaturesites laten een groei zien, waarbij zich twee paartjes tonen; zowel Nationale Vacaturebank en Monsterboard als JobTrack en Vacaturekrant lijken zich synchroon tot elkaar te bewegen. Een fraaie gezicht.

Geef een antwoord