‘Zuiverder’ DPA verder onderuit

Logotype DPA Detacheerder DPA bracht vandaag zijn laatste trading update uit. In telegramstijl: Omzet daalde. STOP. Kosten daalden. STOP. Marges stegen. STOP.

Tot zover de kern. Nu de kanttekeningen. Want hoewel er minder omzet wordt gedraaid, gaat het wel om:

kwalitatief een betere omzet […]: omzet in de kernfuncties op de aandachtsgebieden (Finance, IT, Geos en Supply Chain) en in de markten waar DPA actief wil zijn.

Kwalitatief betere omzet? Die kenden we nog niet.

Die boodschap zal ongeveer moeten zijn dat de crisis DPA op een of ander manier zuivert. Want blijkbaar draaide DPA tot voor kort veel te veel kwalitatief slechte omzet – of zullen we het maar gelijk kwaadaardige omzet noemen?

Vooruitzicht zorgelijk maar stabiel
Overigens zijn wij gewend dat DPA gunstige toekomstperspectieven over de detacheringsmarkt schetst in zijn persberichten – ter verzachting van al het financiële leed waar die berichten meestal propvol mee staan. Maar nu DPA wordt gerund door twee nieuwe directeuren, heeft het bedrijf daarvan iets geleerd. Zo staat in het persbericht:

DPA ziet een stabilisatie van de markt, duidelijke tekenen die wijzen op een aantrekkende markt van gespecialiseerde detachering laten nog op zich wachten.

Geef een antwoord