Vacaturesite top 10: twee maal krimp

RM_top10_negatief Voor de tweede achtereenvolgende week is er krimp te melden voor wat betreft het aantal vacatureplaatsingen over de afgelopen drie weken. Dit keer van bijna 155.000 naar ruim 150.000; een daling van iets meer dan 4.000 vacatures. Weliswaar staat het het aantal vacatureplaatsingen nog altijd 12,3% hoger in vergelijking met dezelfde drieweeksperiode in 2009, maar dat was verleden week nog bijna 16%

Ook het aantal unieke vacatures zakt iets in. In vergelijking met dezelfde periode in 2009 is het aantal vacatures op dit moment nog 8,3%, terwijl dit percentage een week geleden nog 11,9% was. En het heeft er alle schijn van dat volgende week het verschil voor zowel het aantal vacaturesplaatsingen als het aantal unieke vacatures nog verder zal krimpen.

De wekelijkse top 10
Zo ziet de top 10 er voor de afgelopen drie weken uit:

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2009 – 2010 (week 42 – 44)

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2009 – 2010 (week 42 – 44)

Ten opzichte van vorige week ziet het resultaat er als volgt uit:

  • Werk.nl: 0,0%
  • Nationale Vacaturebank: +0,1%
  • Monsterboard: +0,1%
  • DOVAjobs: +0,1%
  • Megajobs: 0,0%
  • JobTrack: +0,1%
  • Gus.nl: -0,1%
  • Vacaturekrant: 0,0%
  • Careerbuilder: -0,4%
  • Randstad: 0,0%

Een zeer rustige week, met uitzondering van de scherpe duikeling van Careerbuilder, die ondertussen voorlaatste staat. Zij het met nog altijd een fikse voorsprong op Randstad. In vergelijking met vorig jaar blijven DOVAjobs, Megajobs en JobTrack het opvallend goed doen, terwijl Vacaturekrant op dat gebied juist een forse stap terug doet.

De grote drie
Dan ook nog het beeld van het marktaandeel van grote drie over het afgelopen jaar:

Trendlijn drie grootste vacaturesites, laatste 52 weken

Trendlijn drie grootste vacaturesites, laatste 52 weken

Tja, als er in een week niet veel gebeurt is ook het beeld van de drie grote vacaturesites niet bijster interessant. Met uitzondering dan van Werk.nl, die haar forse daling van de afgelopen weken lijkt te hebben gestopt. De drie grote sites zitten behoorlijk dichtbij elkaar.

Geef een antwoord