Adecco terug naar niveau 2008

Adecco presenteerde vandaag prima kwartaalcijfers. In omzet gemeten zat de mondiale marktleider bijna op het niveau van twee jaar geleden. Met de kanttekening dat het bedrijf in de tussentijd wel een grote acquisitie (van de MPS Group) deed en het bedrijf met hetzelfde aantal euro’s waarschijnlijk minder kan besteden, waren het prima cijfers.

De kwartaalomzet kwam uit op EUR 5.055 miljoen – een organische stijging van 17% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. De winst bedroeg EUR 128 miljoen. De brutomarge bleef stabiel op een lage 17,8%.

Adecco: Netto omzet en brutomarge, 2007 - 2010

Adecco: Netto omzet en brutomarge, 2007 – 2010

Topman Patrick de Maeseneire vatte het zo samen:

‘In sum, we don’t see signs of a slowdown and will continue to exploit the opportunities in the current environment, while keeping a tight grip on costs and maintaining price discipline.’

In de Benelux groeide de omzet van Adecco organisch 13%. Vergelijkbaar met de zwakke Nederlandse prestaties van Randstad en USG People zijn deze cijfers niet – Adecco is groter in het vroegcyclische België, en is sterker in het industriële segment. Wel meldt Adecco over de Benelux-dochter het volgende:

We increased the pace in Germany, Benelux, Italy, Nordics and Switzerland, all delivering strong double-digit revenue growth and good profitability.

Binnenkort op deze site volgt een analyse van de Nederlandse en Belgische uitzendmarkt.

Geef een antwoord