Vacatures per regio: niet lekker…

Vacatures per regio, negatief Met een dalend aantal unieke vacatures over de afgelopen drie weken is het natuurlijk geen verrassing dat binnen de regio’s sprake is van een krimp ten opzichte van de voorgaande drieweeks periode. Alle regio’s dalen deze week hoewel Oost-Nederland de schade wel zeer beperkt houdt (-0,04%).

Positief nieuws blijft het feit dat alles regio’s nog altijd boven de resultaten van 2009 uitsteken. Waarbij Zuid- en Oost-Nederland op dit moment het grootste verschil laten zien. West-Nederland kruipt wel weer angstig naar de resultaten van vorig jaar; geen goed teken…

Dit is de grafiek voor de afgelopen drie weken:

Vacatures per regio: week 42 – 44 (2008 – 2010)

Vacatures per regio: week 42 – 44 (2008 – 2010)

In vergelijking met vorige week is dit het resultaat:

  • Zuid-Nederland: -0,1%
  • West-Nederland: -0,1%
  • Oost-Nederland: 0,0%
  • Noord-Nederland: -0,2%

Alle regio’s zakken in, waarbij Oost-Nederland zo beperkt zakt dat ze op 0% blijft staan. Maar belangrijker is dat de regio’s collectief het hoofd boven de resultaten van 2009 weten te houden. West.Nederland laat hierbij een zorgwekkend laag verschil zien; met de resultaten van vorig jaar ini het achterhoofd zou het me niet verbazen als volgende week deze regio weer onder het resultaat van 2009 zakt…

Onze kleinste regio blijft ook nog altijd de stoerste; ondanks de daling. Ruim boven de resultaten van zowel 2008 als 2009 laat deze regio zien hoe het wel moet. Het is echt de hoogste tijd dat de andere regio’s eens gaan buurten in het Noorden van het land om te zien hoe ze daar de zaak weten aan te zwengelen.

Over het afgelopen jaar ziet het er zo uit:

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

Tja, hier word ik niet vrolijk van. Nou is dat weer wat minder interessant, maar de dalende lijnen van de afgelopen twee weken voorspellen niet al teveel goeds voor de komende weken. Vooral de volgende week wordt spannend omdat dan de laatste van de ‘vette weken’ uit de drieweeksresultaten verdwijnt. En tenzij week 45 een heel fraaie week wordt, betekent het een volgdende daling. Bah!

Verantwoording
CBS indeling die Nederland in een viertal regio’s opdeelt:

  • Zuid-Nederland: Noord-Brabant en Limburg
  • West-Nederland: Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland
  • Oost-Nederland: Overijssel, Gelderland en Flevoland
  • Noord-Nederland: Groningen, Friesland en Drente

Cijfers en ranglijst van nieuwe vacatures zijn gebaseerd op JobFeed. Jobfeed is een initiatief van Textkernel

Geef een antwoord