De grote vijf: aantallen vacatures

De grote vijf, negatiefDeze week zijn het vooral dalende vacaturevolumes bij de vijf grootste vacaturesites in Nederland. Hoewel Werk.nl de uitzondering is in dit geval is de groei van deze site verwaarloosbaar te noemen. De grootste vacaturesites volgen hiermee het negatieve sentiment van de afgelopen weken, zij het met enige vertraging.

De meest interessante vraag is natuurlijk hoe het vacaturevolume zich in de maand november gaat ontwikkelen. Traditioneel is november nog een fatsoenlijke maand; waarna de welbekende decemberdip ervoor zorgt dat de laatste maand van het jaar er bekaaid vanaf komt, qua aantallen vacatures althans. Alle ogen op november dus!

Voor de afgelopen week zijn dit de resultaten:

image 

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft. De kolom JobFeed is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.

Werk.nl laat als enige vacaturesite een (overigens miniscule) groei zien ten opzichte van vorige week. De andere vier sites zijn in mineur; waarbij Natioanle Vacaturebank (-800) de grootste verliezer is, gevolgd door Monsterboard en JobTrack (beiden –250). Vacaturekrant (-150) houdt de schade beperkt.

De overige cijfers
Zo zien de aantallen nieuwe vacatures per week er op dit moment uit voor de grote vijf:

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken 

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Een fors herstel van Werk.nl; zoveel is duidelijk. Nationale Vacaturebank en JobTack laten na dalingen van de afgelopen week weer een kleine stijging zien terwijl Monsterboard en Vacaturekrant een tweede achtereenvolgende week met een daling laten zien..

Tevens de grafiek van het vacaturevolume volgens JobFeed:

iVacaturevolume op basis van JobFeed, laatste 52 weken 

Vacaturevolume op basis van JobFeed, laatste 52 weken

Nationale Vacaturebank en Monsterboard lijken nog lekker te gaan, Werk.nl staat bijna stil en de twee kleintjes buigen naar beneden. Een forse variatie deze keer. Verder is er weinig bijzonders te melden, anders dan een langzaam groeiende afstand tussen Nationale Vacaturebank en Monsterboard. In de afgelopen 2 maanden lijkt er sprake te zijn van een licht sterkere groei bij Nationale Vacaturebank.

Geef een antwoord