VNU’s San Diego: een tweede sneak preview

Lift VNU Media | San diegoWaarschuwing vooraf: dit artikel is een gigantische cliffhanger. Maar onder het motto: Iets is beter dan niets wil ik toch graag verslag doen van mijn gesprek met Quintin Schevernels (COO VNU Media) waarin hij mij een sneak preview van San Diego heeft gegeven. San Diego betreft de bouw van een nieuw online recruitment platform waar op termijn Intermediair, Nationale Vacaturebank, InOverheid en InICT gebruik van gaan maken. VNU Media steekt heel wat geld in dit project.

Intermediair, InOverheid en InICT zijn de eerste drie sites die straks op dat nieuwe platform gaan draaien. En dat gaat volgens planning in het eerste kwartaal van 2011 gebeuren. Als deze drie sites lekker draaien is de volgende kandidaat natuurlijk Nationale Vacaturebank; de grootste recruitment site van VNU Media.

De reden voor deze volgorde van implementatie is simpel. Allereerst zijn Intermediair, InOverheid en InICT natuurlijk aanzienlijk kleiner dan Nationale Vacaturebank. Het is verstandig om eerst de kleine sites over te zetten voordat je een 1.000 pound gorilla naar dit nieuwe platform migreert. Daarnaast draaien de drie sites op Adicio (standaard recruitment pakket). De flexibiliteit van een standaad pakket is beperkt en knelt dus ook al op dit moment.

Schevernels heeft een aantal screenshots laten zien van het nieuwe Intermediair. En op basis van deze screenshots zeg ik: een grote stap voorwaarts. En dan bedoel ik vooral de user experience, voor zover je dat op basis van screenshots kan beoordelen. Tenslotte speelt interactie tussen gebruiker en site ook een belangrijke rol in die user experience. Maar ik werd bijzonder vrolijk van de nieuwe look. Een duidelijk en overzichtelijk proces, veel witruimte, goede visuele cues, etc. Dit gaat voor werkzoekers (en recruiters) een aanzienlijke vereenvoudiging in gebruik betekenen. Onder de voorwaarde van een goede interactie zal hier zeer positief op gereageerd gaan worden.

Natuurlijk had ik hier heel graag 1 screenshot (of eigenlijk 2 screenshots: huidig en toekomstig) willen laten zien, maar dat zat er niet in. Helaas; want dan had ik veel makkelijker duidelijk kunnen maken dat hier sprake is van een sprong vooruit op heel veel punten. Maar dat zal nog even moeten wachten, hoewel ik mijn uiterste best zal doen beelden hiervan te pakken te krijgen.

Nadat alle sites op het nieuwe platform zijn overgezet gaat VNU verder met de realisatie van nieuwe features. Dat betekent naar alle waarschijnlijkheid dat we pas in de tweede helft van het volgende jaar echt nieuwe ontwikkelingen uit het VNU Lab mogen verwachten. Maar in de tussentijd zullen de verbeteringen met de nieuwe versie van de huidige sites toch al het nodige teweegbrengen. Zoveel is volgens mij wel zeker.

Nou, is dit een cliffhanger of niet?

Geef een antwoord

5 Comments