Oproep voor vragen over customer experience

congress Volgende week ben ik twee dagen Forrester’s Marketing & Strategy Forum EMEA 2010 event, met als subtitel: Multidimensional Customer Engagement. Voor iedereen die wil weten wat daar precies gebeurt is hier het programma te vinden. Nu is marketing voor mij een bijzonder vies woord; net als employer branding. Maar het is goed om te weten wat de vijand in zijn schild voert. Daarnaast is er een serie sessies over customer experience, en dat vind ik weer wel heel erg interessant.

Ook spreek ik een tweetal Forrester analisten over dit laatste onderwerp; dus als er lezers zijn met brandende vragen op dit gebied: laat ze me weten. Dat kan natuurlijk als reactie op deze blog posting of via het contactformulier van de site. En op mijn profiel zijn ook nog andere adressen te vinden, gebruik alleen niet mijn LinkedIn adres, want daar kijk ik nooit naar…

Geef een antwoord