Een heel enge klok…

Iedereen die het vermoeden heeft dat de schuld van een land wel eens een probleem zou kunnen worden moet eens naar onderstaande, interactieve kaart van de publieke schuld van overheden in de wereld kijken. Best wel eng:

The Economist: Global Debt Clock

Gewoon op de kaart klikken, dan ga je naar de site van The Economist. Veel plezier…

Geef een antwoord

1 Comment
 • Dirk Goossens
  says:

  Tuurlijk is een rode kleur eng. Hier is hij echter misleidend.
   
  Vooral welvarende landen hebben schuld. Dat komt doordat schuld heel slim is. De kost gaat voor de baat. Als je een hengel wil maken, dan vraag je een ander of hij je een vis leent. Dan heb je wat te eten als je verstek laat gaan bij de vijver om een touw aan een stok te knopen in je hutje. De dag erna vang je meer vissen dan de rest.
   
  Schuld is dus goed, mits deze verstandig geïnvesteerd wordt. Het is dus ook niet iets waar je per se van af moet. Zelfs als de lasten van de schuld groter zijn dan de baten dan moet je nog geen moord en brand schreeuwen. Tenzij dat te lang duurt.