Het uitsterven van de papieren krant in beeld

Het is eindelijk officieel, de papieren krant sterft in Nederland in 2027. Wat volgens mij nog rijkelijk laat is:

Newspaper extinction timeline

Geef een reactie

8 Comments
 • dolf peeters
  says:

  @jasper @Gijs. Waarschijnlijk omdat we na WOII altijd schuin omhoogkijkend een paar stappen achter onze Bevrijders hebben gelopen. Wat grote broer doet, doen wij ook. Inclusief het maken van de K.O. fouten. Papierlezers  en abonnementen zijn na de dood van de baby boomers fading out. Ik zit zelf partieel in de blablabladen wereld en zie de losse verkopen hoogstens op niveau blijven, de adverteerders terughoudender worden en het aantal abonnementen sterk verminderen. want wat zou je je vastleggen wanneer je elke maand een keuze uit 10 kunt maken in de kiosk?

  En de ‘moderne man’, het absolute Lulletje Rozenwater, is bedacht door Kees van Kooten. En Wim de Jong is zijn profeet. Als ik me ooit 1x zo’n nieuwe man zou voelen, dan zou ik de eerste de beste trein pakken. Aan de kopse kant

 • Gijs Notté
  says:

  @Dolf gelukkig heeft de beste man nog een leuk naslagwerkje; het handboek voor de moderne man. Paperback natuurlijk, want de moderne man wil blijkbaar graag papier tussen de vingers voelen

 • jasper
  says:

  @Dolf.  Heb inderdaad vaker gehoort dat we achter de USA aanlopen. Waar ik  nieuwsgieriger naar ben is waarop dit gebasseerd is?
  Het afnemen aantal lezers van de afgelopen jaren ? 
  Het opkomende internet en andere media gebruik ?

 • Dolf Peeters
  says:

  @ Jasper. Mijn vader zei altijd dat alles wat in de US van A gebeurt, hier 25 jaar later gebeurt. Alles wordt minder. Dus het zal nu 10 jaar zijn. Maar nog 17 jaar Wim de Jong in de Volkskrant bijlage. Trekken we dat?

 • jasper
  says:

  Dat de krant geen glorieuse toekomst tegemoet kunnen wisten we allemaal, maar uitsterven had ik niet verwacht! Waarop heb je dit gebasseerd Marc ?