Actieve vacatures op vacaturesites

Grafiek Een paar dagen geleden maakte ik melding van een aantal nieuwe functies in JobFeed; waaronder de mogelijkheid om het aantal actieve vacatures te zien. Ik heb vervolgens eens gekeken hoe het volume aan actieve vacatures bij 10 grootste vacaturesites is verdeeld over de weken.

De meeste vacaturesites verkopen plaatsingen voor 60 dagen. Dat is dus ruim 8 weken. Omdat we nu in week 46 leven betekent het dat week 37 en eerder feitelijk geen actieve vacatures dienen te bevatten. Maar is dat ook zo? Een rondgang langs de grootste vacaturesites levert verrassende inzichten op.

Werk.nl
Deze grootste vacaturesite; maar ook de site met de grootste problemen voor spiders en multiposters. En in dit geval dus geen uitzondering, want ik heb me laten vertellen dat JobFeed moeite heeft om actieve vacatures op Werk.nl te onderscheiden:

image

Helaas, geen al te inzichtgevend beeld, maar dat zijn we wel gewend van deze site…

Nationale Vacaturebank
Onze grootste commerciele vacaturesite en een site die zich keurig lijkt te houden aan de grens van 60 dagen; met uitzondering van een klein staartje in week 37:

 

image

 

Monsterboard
Ook Monsterboard doet het netjes, maar hier blijft er in de volgende weken toch een klein staartje aan actieve vacatures bestaan:

 

image

JobTrack
De site met het schoonste vacaturebestand van Nederland, zoveel is duidelijk:

image 

DOVAjobs.nl
Een aggragator van Randstad vacatures, en daarmee een vreemde eend in de bijt natuurlijk. En dat is ook te zien aan het verloop in het aantal actieve vacatures:

image

Careerbuilder
Als JobTrack de schoonste site is, dan is Careerbuilder de smerigste van het stel:

image

Vacaturekrant
De vacatures blijven weliswaar iets te lang op de Vacaturekrant site staan, maar het valt allemaal wel heel erg mee:

image

 

 

Megajobs
Megajobs is weliswaar niet zo smerig als Careerbuilder maar komt toch aardig in de buurt:

image

Randstad
Dit is natuurlijk een uitzender en geen vacaturesite. De 60 dagen regel gaar dus niet op voor deze site en dat is direct zichtbaar:

image

 

Slotopmerking
Er zijn behoorlijke verschillen tussen de verschillende vacaturesites waar te nemen als het gaat om de zorgvuldigheid waarmee met de actieve vacatures wordt omgegaan. Waarbij Careerbuilder er een behoorlijk rommeltje van lijkt te maken. Maar misschien is daar wel iets heel anders aan de hand.

Geef een antwoord

1 Comment
  • Michiel Cobben
    says:

    Marc,
    als een vacature dreigt af te lopen op een site krijg  je een mailtje met het verzoek tot verlengen, wellicht dat dat de nog actieve vacatures verklaart na 8 weken? Ofwel hij staat lang open en is terecht nog actief, of het is een doorlopende behoefte en ook terecht nog actief.
    Of vergis ik me?