Vacaturesite top 10: en weer omhoog…

Vacaturemonitor | Positief Na drie weken van dalingen is er deze week gelukkig weer een stijging te melden; van bijna 147.000 naar ruim 149.000 vacatureplaatsingen in de afgelopen drie weken. Een toename van ruim 2.000 vacatures dus.En ook het verschil met vorig jaar is weer iets toegenomen; van 7,4% verleden week naar 8,2% deze week.

Helaas is het aantal unieke vacatures ten opzichte van vorig jaar verder gekrompen. Was het vorige week nog een verschil van 3,2%, deze week komt de marge uit op 2,4%. En dat is dan wel weer een enorm verschil met drie weken geleden, toen dat verschil nog op 11,9% stond. Oktober 2010 was een mooie maand; november 2010 is een stuk minder…

De wekelijkse top 10
Zo ziet de top 10 er voor de afgelopen drie weken uit:

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2009 – 2010 (week 44 – 46)

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2009 – 2010 (week 44 – 46)

Ten opzichte van vorige week ziet het resultaat er als volgt uit:

  • Werk.nl: +0,9%
  • Nationale Vacaturebank: -0,2%
  • Monsterboard: -0,2%
  • DOVAjobs: +0,1%
  • Megajobs: -0,2%
  • JobTrack: 0,0%
  • Careerbuilder: +0,2%
  • Vacaturekrant: 0,0%
  • Gus.nl: -0,1%
  • Randstad: 0,0%

Nou, Werk.nl heeft weer eens een forse oprisping. Waarmee ook meteen alle spannende ontwikkelingen van deze week zijn vermeld. Verder is het kleine groei, kleine daling of stilstand. Hoewel, Careerbuilder gaat voor de 2e achtereenvolgende week vooruit..

De grote drie
Dan ook nog het beeld van het marktaandeel van grote drie over het afgelopen jaar:

Trendlijn drie grootste vacaturesites, laatste 52 weken

Trendlijn drie grootste vacaturesites, laatste 52 weken

Werk.nl gooit er weer eens een piekje tegenaan. Geen nieuws, zou ik zeggen. Monsterboard en Nationale Vacaturebank zijn toonbeelden van rust en kalmte; met zeer kleine dalingen. De twee sites lijken elkaar aardig in balans te houden als je zo naar de ontwikkeling gedurende het jaar kijkt; waarbij Nationale Vacaturebank een marktaandeel heeft wat gemiddeld zo’n 1,0% – 1,5% hoger ligt.

Cijfers en ranglijst van nieuwe vacatures zijn gebaseerd op JobFeed. Jobfeed is een initiatief van Textkernel

Geef een antwoord