Vacatures per regio: een zonnetje breekt door

Vacatures per regio, positief Gelukkig, na drie weken regen is er weer eens een zonnetje te ontdekken bij onze wegwijzer. Dat werd ook wel tijd, want dalende lijntjes als de blaadjes vallen maakt behoorlijk depri. Maar daar hebben de regio’s dus weer eens verandering in gebracht.

Alle regio’s? Nee, er is een regio die achterblijft en dat is volstrekt uniek. Ik heb het over Noord-Nederland die tot op heden de vaandeldraager van herstel leek te zijn. En dat overigens nog altijd is; want deze regio steekt nog altijd boven de resultaten van voorgaande jaren uit. Als enige…

Dit is de grafiek voor de afgelopen drie weken:

Vacatures per regio: week 44 – 46 (2008 – 2010)

Vacatures per regio: week 44 – 46 (2008 – 2010)

In vergelijking met vorige week is dit het resultaat:

  • Zuid-Nederland: +0,1%
  • West-Nederland: +0,2%
  • Oost-Nederland: +0,1%
  • Noord-Nederland: 0,0%

De verliezen van de vorige week zijn door Zuid- en West-Nederland weer goedgemaakt; Oost-Nederland doet het iets rustiger aan. Noord-Nederland is de enige die geen verandering laat zien; feitelijk is er zelfs sprake van een heel kleine daling. En dat is zeer ongebruikelijk voor een regio die weliswaar de kleinste schouders heeft, maar tot op heden wel de taaiste is gebleken..

Overigens doet Noord-Nederland het nog altijd zeer goed; aangezien deze regio als enige boven de resultaten van vorig jaar uittorent. De overige regio’s laten weliswaar een resultaat zien dat boven dat van 2009 ligt; maar de resultaten van 2008 zijn voorlopig nog altijd te hoog gegrepen.

Over het afgelopen jaar ziet het er zo uit:

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

Zoals gezegd, drie stijgertjes en een heel licht dalertje. Het wordt interessant om te zien of de volgende weken het herstel zich kan doorzetten voordat we in de decembertrog verdwijnen.

Verantwoording
CBS indeling die Nederland in een viertal regio’s opdeelt:

  • Zuid-Nederland: Noord-Brabant en Limburg
  • West-Nederland: Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland
  • Oost-Nederland: Overijssel, Gelderland en Flevoland
  • Noord-Nederland: Groningen, Friesland en Drente

Cijfers en ranglijst van nieuwe vacatures zijn gebaseerd op JobFeed. Jobfeed is een initiatief van Textkernel

Geef een antwoord