@Vivpafpoef

Vivpafpoef klinkt als een beertje die voor zou komen in een verhaal van Bumba, K3 of een ander digitaal sprookje. Vivpafpoef is voor mij ook een soort van digitaal sprookjes figuur. Een alterava een digitale fata morgana. Want Vivpafpoef is iemand waarvan ik zelfs twijfel of ze echt bestaat. Vivpafpoef is een Twatti, of te wel een twitter matti.

 Het leuke is meeste mensen met wie ik veel Twitter of waar ik oprecht in geïnteresseerd ben heb ik wel eens ontmoet. In locaties variërend van kroegen, kantoren en congressen. Bij spreekbeurten en twitterlessen. Vifpafpoef en ik werken in hetzelfde vakgebied. Op 1 of andere manier missen wij elkaar altijd met een half uur of zelfs een heel continent.

Bijvoorbeeld ga ik naar een carrière beurs om klanten te ontmoeten. Ik meld me aan op twitter en dan krijg ik een bericht van Vivpafpoef, o wat leuk je bent op de beurs, wat jammer ik ben er morgen. Nog erger ik ga weg van de beurs en meld dit via twitter op het moment dat ik de parkeer garage uitrij zie ik haar via foursquare inloggen. Laatst was ik ongeveer twee straten verwijderd van haar kantoor, te weten Rhinofly. Dus ik denk, ik verras haar, stuur haar een sms zegt ze , sorry ik zit in Italië

Ik ben er dus inmiddels van overtuigd dat zij eigenlijk niet echt bestaat. Dat het wellicht een soort van ubertwitteraar achter zit. Ze voelt aan als mijn denkbeeldige vriendje van vroeger. Of de denkbeeldige hond die je had, toen je 7 was waar je stukjes mee ging wandelen, om je ouders te overtuigen dat je wel een verantwoordelijkheidsgevoel had en dus best een echte hond kon hebben. Of ben ik de enige die dat gedaan heeft ? 

Zij gaat net naar die congresjes waar ik niet heen ga, en zij komt niet op degene waar ik heen ga. Zij zit op maandag bij een klant en ik dan op vrijdag.  Wat het bijzondere is, ze heeft wel allemaal afspraken met mensen die ik ook ken. Het is natuurlijk stom om hun te vragen, is ze leuk en bestaat ze wel echt. Wellicht hebben al die mensen hetzelfde als ik en blijkt vivpafpoef een fractie van iemand zijn twitter fictie te zijn. Bijvoorbeeld dat het een grote practical joke blijkt te zijn van Marc Drees.

Zo niet een dikke #WMJVD ( Wie moet je volgen dinsdag ) @Vivpafpoef 

@martijnrecruiter

Geef een reactie

7 Comments
 • Martijn
  says:

  @wimjan en wessel

  Jullie hebben volledig gelijk, het gaat nergens over, wat een gelul ! Ik kan wel kotsen van dit soort stukjes. Get a fucking life denk ik dan. Wat een flauw geneuzel. Ga eens recruiten !

  oooooh ik heb het zelf geschreven. Ik denk dat je maar eens moet kijken naar de reactie van Gijs. Hij is wel in staat om tussen de regels door te lezen.

  Martijn

 • WimJan de Wildt
  says:

  Wat een ontzettend flauw geneuzel. En dan die ontzettend flauwe naam ‘Vivpafpoef’. Middelbare school niveau of lager. Als er ook nog iemand moet uitleggen waar het over gaat….Skippen is mijn advies. Hiervoor lees ik Recruitmentmatters niet. WJdW

 • Wessel
  says:

  Dit artikel hoort meer thuis op een persoonlijke site, dan op een weblog over ontwikkelingen in het recruitmentvak. Waarom post je dit? Geen boeiend artikel namelijk.

  • Gijs Notté
   says:

   Wessel, je moet tussen de regels door lezen.
   Martijn bedoelt hier dat nieuwe technologieën, toegepast binnen recruitment, niet noodzakelijk leiden tot de gewenste conversie. Daarbij waarschuwt hij de lezer dat intensief sociaal media gebruik in een sterk individualiserende maatschappij eerder leidt tot eenzaamheid en onzekerheid dan tot sociale cohesie.
   Indirect spreekt hij hier de wens uit iedereen IRL te zien, morgen op RIDE.
   Toch, Martijn?