De grote vijf: aantallen vacatures

De grote vijf, positief Het gaat weer wat beter met de vacaturesites; nadat november tot op heden toch wat teleurstellend is verlopen. mogelijk is er nog een kleine rush te verwachten alvorens we collectief in de traditionele decemberdip donderen. De groei is echter niet bij alle vacaturesites waar te nemen; Werk.nl lijkt hier wat achter te blijven.

Tegelijkertijd winnen zowel Nationale Vacaturebank als Monsterboard terrein; en ze doen dit al gedurende een langere periode. Aangezien JobTrack en Vacaturekrant tegelijkertijd een minder goede ontwikkeling tonen, lijkt het alsof big weer beautiful is.

Voor de afgelopen week zijn dit de resultaten:

image

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft. De kolom JobFeed is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.

Een week met vrijwel alleen maar stijgende vacature-aantallen, met uitzondering van Nationale Vacaturebank die zo’n 300 vacatures minder heeft dan vorige week. De stijgingen zijn zonder uitzondering klein te noemen; tussen de 100 en 300 vacatures.

De overige cijfers
Zo zien de aantallen nieuwe vacatures per week er op dit moment uit voor de grote vijf:

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Hier is een tegenovergesteld beeld te zien; waar alle vacaturesite licht dalen of onveranderd blijven (Vacaturekrant) is Werk.nl de enige die een hoger aantal vacatures over de afgelopen week laat zien.

Tevens de grafiek van het vacaturevolume volgens JobFeed:

Vacaturevolume op basis van JobFeed, laatste 52 weken

Vacaturevolume op basis van JobFeed, laatste 52 weken

Werk.nl blijft de laatste tijd min of meer rond hetzelfde niveau dobberen; iets onder de 40.000 vacatures. Daarachter laten zowel Nationale Vacaturebank als Monsterboard als gedurende langere tijd een gezonde groei zien, terwijl de twee kleinste partijen gedurende de afgelopen periode alleen maar dalingen tonen. Een opvallende en merkwaardige situatie; is klein niet meer aantrekkelijk?

Geef een antwoord