Nationale Vacaturebank beste carrièresite van 2010

Logotype Website van het jaar 2010 Gisteren zijn de prijzen voor de Website van het jaar 2010 uitgereikt; in de categorie Carrière is Nationale Vacaturebank als Beste en als Meest populaire website verkozen. Een zucht van verlichting; aangezien hiermee de reign of terror van Bijbanen.nl (de ongeloofwaardige winnaar van 2007, 2008 en 2009) eindelijk is doorbroken.

Verder zegt deze uitverkiezing natuurlijk helemaal niets. De genomineerden waren al een bizarre verzameling van online recruitmentsites waar geen eenheid in viel te ontdekken; de manier waarop bepaald wordt wat de beste site is, is zo mogelijk nog vager. Waarmee de waarde van een dergelijke prijs tot nul wordt gereduceerd.

Desondanks weet Quintin Schevernels (COO VNU Media) in een door VNU verstuurd persbericht nog het volgende proza op te hoesten:

Dit is een prachtige prijs. Met NationaleVacaturebank.nl zijn we continu bezig met het optimaliseren en verbeteren van het gebruikersgemak van de site. We zien dan ook dat we qua bezoekersaantallen dit jaar meer en meer afstand nemen van onze concurrenten. Als het publiek je daarnaast dan ook beoordeelt als beste carrièresite van Nederland, dan is dat voor ons een bevestiging dat we op de goede weg zijn en dat is natuurlijk fantastisch

Schevernels weet natuurlijk ook dat het geen prachtige prijs is en dat Nationale Vacaturebank natuurlijk helemaal geen carrièresite is. Maar ja, je moet toch wat als je een medaille in je schoot geworpen krijgt…

Wat wel uitmaakt is dat Nationale Vacaturebank tot op heden in het inhoudelijke onderzoek van RecruitmentMatters nog altijd de beste papieren heeft; hoewel nog niet alle sites zijn getest en tot op heden alleen de opdrachten voor het persona Roland zijn uitgevoerd. Maar in dit onderdeel heeft Nationale Vacaturebank een forse afstand tot de concurrenten genomen. Eens kijken of dat aan het einde van het onderzoek nog altijd het geval is. En dan zou Nationale Vacaturebank pas echt een prachtige prijs in de wacht slepen. Maar ja, ik ben natuurlijk enigszins bevooroordeeld…

Geef een antwoord

4 Comments
 • Steven
  says:

  Wellicht speelt het ook een rol dat de organisatie van deze verkiezing € 3000,- vraagt om deel te nemen aan de uitreiking… Dit zorgt ervoor dat veel organisaties afhaken omdat zij het belachelijk vinden om hier een dergelijk bedrag voor uit te geven. Zo kan het gebeuren dat dit soort flutsites er met de titel vandoor gaan.

 • Jan-Willem
  says:

  Zou het feit dat NationaleVacaturebank.nl dit jaar voor het eerst zeer prominent bijbanen op de site heeft de doodsteek in deze verkiezing geweest kunnen zijn voor Bijbanen.nl?

  • Marc Drees
   says:

   Het gaat niet om de inhoud van de vacaturesite; dus het lijkt me niet erg waarschijnlijk dat het hebben van bijbanen enig verschil heeft uitgemaakt. Zou ook wel een erg armetierig argument zijn geweest met minder dan 700 stages en bijbanen op Nationale Vacaturebank…