Ben Noteboom (CEO Randstad) reutelt er vrolijk op los

Ben Noteboom Ben Noteboom (CEO Randstad) heeft heel lang volgehouden dat er helemaal geen dubbele dip komt. Maar op de Dag van de Belegger is zijn toon plotseling veranderd. Nu is het verhaal dat hij geen dubbele dip vreest. Noteboom formuleert het als volgt:

Als die komt, gaan we gewoon met minder mensen verder.

Kijk, is dat niet heerlijk? Aan het hoofd van een uitzender die verbondenheid zoekt (iedereen heeft iets met Randstad) staat een man met een warm kloppend hart voor zijn medewerkers (en uitzendkrachten)… En verder een man die nu lijkt te zeggen dat hij ineens wel in de komst van een dubbelde dip geloofd. Waarbij maar weer eens duidelijk wordt dat je de uitspraken van een CEO nooit op face value moet nemen. Want dat kan weleens een heel kostbare vergissing blijken te zijn.

Maar Noteboom maakte een nog fraaiere opmerking, ter onderbouwing van zijn gedachte dat macro-economische factoren niet de overhand moeten krijgen:

We zijn in Griekenland met 95% gegroeid. Gewoon door wél te investeren daar en opdrachten binnen te slepen.

Gewoon investeren in Griekenland. Dat zouden meer mensen moeten doen! Laat je toch niet door al die macro-economische onzin uit het veld slaan en investeer in Griekenland. En als je toch bezig bent, doe dat dan ook even in Ierland, Spanje, Italie en Portugal…

Wat een ronkende onzin! Natuurlijk spelen macro-economische factoren een cruciale rol; de exacte reden waarom Randstad zo gegroeid is in Griekenland. De ongekende onzekerheid in dat land zal uitzendkrachten voor werkgevers ineens bijzonder aantrekkelijk maken. Mogelijk zitten er ook nog eens fiscale voordelen aan vast. Dat er een onverwacht anticyclisch voordeel kan worden behaald heeft juist te maken met macro-economische factoren.

Mogelijk is het de volgende keer handig om een persvoorlichter met Noteboom mee op pad te sturen. Want als het boegbeeld van ‘s werelds tweede uitzender dit soort onzin uit weet te kramen is het de hoogste tijd dat er een buffer tussen Noteboom en de media komt te staan. Brrr…

Geef een reactie

5 Comments